Atlas Copco förvärvar tillverkare av avvattningspumpar i Australien

Sykes är en global tillverkare av avvattningspumpar. Pumparna används för att överföra spillvatten innehållandes fasta material, främst inom gruvindustri och avloppsverksamhet. Huvudkontoret ligger i Newcastle, New South Wales, Australien. Sykes har 123 anställda globalt och en omsättning på omkring 455 MSEK* (65 MAUD).

Sykes levererar främst till gruvindustrin och avloppsvattensektorn och har ett brett utbud av avvattningspumpar och applikationsteknologier för hackning och bearbetning av avloppsvatten. Företaget har också en bred och mångsidig portfölj av hydrauliska dränkbara pumpar.

"Sykes är kända inom branschen för att erbjuda högkvalitativa, tåliga produkter för tuffa och krävande miljöer", säger Andrew Walker, affärsområdeschef Energiteknik. "De tillverkar produkter som kompletterar vårt nuvarande erbjudande på ett bra sätt, vilket gör att det här förvärvet passar oss väl."

Köpeskillingen offentliggörs inte. Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2023.

Verksamheten kommer att bli en del av Power and Flow Division inom affärsområdet Energiteknik.

*Baserat på den genomsnittliga växelkursen 2022, omsättningen för 12 månader fram till 30 juni 2023.

Datum 2023-08-21, kl 07:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!