Atlas Copco expanderar tillverkning i Indien med ny fabrik i Pune

Atlas Copco's nya produktionsanläggning i Talegaon kommer att tillverka luft- och gaskompressorsystem, både för den lokala marknaden och för export. Atlas Copco investerar omkring MINR 1400 (cirka 180 MSEK) i den nya anläggningen på cirka 25 000 kvadratmeter, där det utöver lokaler för tillverkning även planeras en kontorsbyggnad.

Den nya anläggningen förväntas slutföras under det andra kvartalet 2024. Produktionskapaciteten utökas och omkring 200 nya jobb förväntas skapas.

"Vi investerar i ytterligare kapacitet i Indien för att möta ökad efterfrågan, både på den indiska marknaden och för export," säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. "Det här expansionsprojektet är en del av vår strategi att finnas där för våra kunder. Det kommer att ge oss möjlighet att nå nya kunder och marknader, och förbättra våra ledtider."

Cirka 80 % av energin som förbrukas vid anläggningen i Talegaon kommer att genereras av solpaneler på plats, medan omkring 75% av det vatten som förbrukas kommer att tas ifrån regnvatteninsamling. Konstruktionen görs enligt LEED-konceptet (Leadership in Energy and Environmental Design).

Datum 2023-08-25, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!