Annexin Pharmaceuticals

Annexin Pharmaceuticals delårsrapport januari-juni 2024

MARKN.

Januari – juni 2024 i sammandrag

Annexin Pharmaceuticals AB (publ), 556960-9539

Andra kvartalet 2024

  • Periodens resultat uppgick till -14 514 TSEK (-8 569)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,04 kr (-0,05)
  • Eget kapital per aktie uppgick till 0,10 kr (0,07)
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -14 724 TSEK (-8 166)
  • Likvida medel uppgick vid kvartalets utgång till 37 352 TSEK (17 280) samt 7 870 TSEK vid kvartalets ingång


Januari – juni 2024

  • Periodens resultat uppgick till -26 973 TSEK (-18 670)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,07 kr (-0,12)
  • Eget kapital per aktie uppgick till 0,10 kr (0,07)
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -28 260 TSEK (-19 810)
  • Likvida medel uppgick vid kvartalets utgång till 37 352 TSEK (17 280) samt 21 415 vid årets ingång


Ekonomisk översikt


TSEK
2024
apr-jun
2023
apr-jun
2024
jan-jun
2023
jan-jun
2023
jan-dec
Rörelseresultatet-14 463-8 577-26 921-18 678-44 176
Periodens resultat-14 514-8 569-26 973-18 670-44 054
Resultat per aktie (kr)-0,04-0,05-0,07-0,12-0,26

Händelser under perioden

  • I april meddelades att sista patienten behandlats i Annexins RVO studie med fortsatta lovande effektsignaler och inga säkerhetsproblem.
  • I maj meddelades vid årsstämman att Mikael Lönn, bolagets största ägare, valts in till styrelseledamot samt att Jan Nilsson valts in till styrelsens ordförande.
  • I maj meddelades att företrädesemissionen tecknats till 100 procent och tillför bolaget cirka 45,1 MSEK före emissionskostnader samt beslut om en riktad emission till garanter som ersättning för garantiåtaganden.
  • I maj meddelades att Annexin Pharmaceuticals firar 10 års jubileum sedan start med uppdatering kring vilka framsteg som åstadkommits inom pre-kliniska och kliniska data samt etablering av en gedigen patentportfölj.


Vd har ordet
I slutfasen av bolagets kliniska fas 2-studie inom RVO med lovande effektsignaler och god säkerhet

Under det andra kvartalet 2024 har Annexin Pharmaceuticals fortsatt göra betydande framsteg inom våra forsknings- och utvecklingsprogram. Vi är glada att kunna rapportera fortsatt positiva nyheter från vår pågående kliniska RVO-studie och framsteg inom våra strategiska affärsutvecklingsinsatser, som ytterligare stärker vår position som en innovativ aktör.

I april kunde vi rapportera att vi nått en betydande milstolpe – den sista patienten var behandlad i vår pågående kliniska fas 2-studie inom ögonsjukdomen RVO med läkemedelskandidaten ANXV. Baserat på en fortsatt gynnsam säkerhetsprofil och lovande effektsignaler vid samtliga dosnivåer, tog vi beslutet att avsluta patientrekryteringen efter totalt 15 patienter behandlade med ANXV. Den sista patienten genomför sitt sista planerade läkarbesök inom studien nu i juli 2024.

Utifrån information tillgänglig vid tidpunkten för beslutet att avsluta rekryteringen hade 8 av 10 patienter som följts under tre månader uppvisat förbättring eller ingen försämring av sjukdomen, och de hade antingen inte behövt någon eller endast en anti-VEGF-injektion. Vi har inte sett någon väsentlig förändring av det mönstret fram till idag. Normalt behöver RVO-patienter i medeltal 4 injektioner de första sex månaderna efter diagnos. Därutöver har inga begränsande säkerhets- eller tolerabilitetshändelser i samband med behandlingen hittills rapporterats. Vi kan därför konstatera att effektsignalerna fortsätter att vara lovande och att ANXV uppvisar fortsatt god säkerhet, vilket vi är väldigt glada över då det är oerhört viktigt att ett nytt prövningsläkemedel uppvisar en säkerhetsprofil som möjliggör vidare utveckling. Vi ser nu fram emot att presentera första top-line data från studien data senare i sommar.

RVO är en allvarlig kärlsjukdom i ögat där blodflödet i näthinnans vener blockeras, vilket kan leda till allvarliga synnedsättningar eller blindhet. Sjukdomen är multifaktoriell med riskfaktorer som ålder, högt blodtryck och diabetes, och det finns ett betydande medicinskt behov av en mer effektiv behandling. Nuvarande behandlingar behöver oftast ges kroniskt och är endast symtomlindrande. Det gör att det finns ett stort behov av en säker och effektiv behandling för att slippa dessa repeterade injektions-behandlingar. ANXV har potential att verka direkt på ocklusionen i ögat och därmed behandla själva orsaken till sjukdomen, vilket kan leda till en långvarig förbättring.

På senaste tiden har vi sett betydande rörelser inom fältet. Ett aktuellt exempel är Mercks förvärv av EyeBio för upp till 3 miljarder US dollar i maj varav ca 40 procent i en engångsbetalning, en så kallad upfront-betalning, till ägarna. Detta visar på det ökande intresset och behovet av innovativa behandlingar för sjukdomar i ögats näthinna, vilket indirekt belyser potentialen för vår ANXV-behandling.

Vi fortsätter att söka långsiktiga partnerskap för att utveckla ANXV, inte bara för RVO utan även inom andra indikationsområden. Vår målsättning är att hitta en global partner, men vi är även öppna för licensavtal inom specifika territorier. Det är mycket positivt att vi allt oftare uppmärksammas och bjuds in till internationella kongresser där vi uppdaterat bolag, ögonläkare och analytiker på möten i bland annat Seattle, Washington State och Park City, Utah. På det senare valdes vi ut av USA-baserade Key Opinion Leaders som ett nytt och innovativt projekt för presentation och diskussion i en panel. Därutöver håller ASRS (the American Society of Retinal Specialists) i år sin återkommande konferens i Stockholm den 17-20 juli där vi träffar ett antal ledande specialister inom fältet.

Vi är även stolta över att kunna meddela att vår företrädesemission om cirka 45 miljoner SEK blev tecknad till 100 procent. Denna finansiering säkerställer vår kapacitet att slutföra RVO-studien och fortsätta våra framsteg inom cancerforskning.

Vår cancersatsning fortskrider också enligt plan med två utvecklingsprojekt: dels som immunterapi-läkemedel, och dels som ett konjugatläkemedel där ANXV transporterar cellgifter direkt till cancertumören. Inom det första projektet arbetar vi vidare med metoder för patienturval och klinisk studiedesign, vilket är ett viktigt steg i vårt affärsutvecklingsarbete. Inom konjugat-projektet förväntar vi oss resultat från djurstudier inom några månader.
I år firar Annexin Pharmaceuticals 10 år av innovation och framsteg. Vår största ägare har nu tagit plats i styrelsen vilket stärker våra möjligheter till strategiskt och finansiellt viktiga beslut.

Med lovande resultat från våra kliniska studier, en stärkt finansiell grund och viktiga strategiska partnerskap i sikte, ser vi fram emot ett fortsatt mycket spännande 2024. Vi är optimistiska inför möjligheterna att förbättra behandlingar för patienter med RVO och cancer, och vi är tacksamma för ert fortsatta stöd.

Anders Haegerstrand, VD


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Haegerstrand, vd
Mobil: +46 70 575 50 37
E-mail: anders.haegerstrand@annexinpharma.com

Susanne Andersson, CFO
Mobil: +46 730 668 904
E-mail: susanne.andersson@annexinpharma.com

Rapporten kan ses på bolagets hemsida: annexinpharma.se/investerare/financial-reports
Redeye är företagets Certified Adviser och kan nås på certifiedadviser@redeye.se eller på telefon +46 8 121 576 90

Datum 2024-07-18, kl 08:30
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet