ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad frånträder projektportfölj

ALM Småa Bostad har idag frånträtt den projektportfölj som var del av den finansiella omstruktureringen av Svenska Nyttobostäder som kommunicerades i januari 2023. Samtidigt har utbyteserbjudandet genomförts där de preferensaktier ALM Equity äger konverterats till stamaktier. 

Idag har 13 byggrättsprojekt övergått till Svenska Nyttobostäder till ett värde om 1 270 mkr där betalningen sker i form av nyemitterade stamaktier i Svenska Nyttobostäder. I samband med transaktionen har de genomfört en riktad nyemission till ALM Equity och övriga delägare av byggrätterna. Utöver detta emitteras även stamaktier avseende de fastigheter som är i pågående produktion till ett värde om 963 mkr, vilka är att avse som förskott och har pantsatts tills leveransen är fullgjord.

Baserat på stängningskursen 2023-04-28 beräknas transaktionen preliminärt medföra en negativ resultateffekt om 93 mkr för ALM Equity. Det egna kapitalet beräknas minska med cirka 800 mkr efter att sakutdelningar av ej pantsatta stamaktier genomförts. Soliditeten minskar till cirka 43 procent. Förändringen av eget kapital består i huvudsak av utdelningar till delägare som investerat kapital i projekten. Detta kapital har varit del av ALM Equitys totala egna kapital sedan projekten förvärvades och som nu delas ut vid projektavslut.

Efter den riktade emissionen och utbytesförfarandet kommer ALM Equity ha en ägarandel i Svenska Nyttobostäder om cirka 39 procent.

För mer information kontakta:
Joakim Alm, Vd, tel +46(0)73 396 97 27

Om ALM Equity
ALM Equity är en aktiv bolagsutvecklare inom fastighetsbranschen som skapar värden genom att förvärva och förädla tillgångar till nya verksamheter och självständiga bolag. Vi vill leda branschen framåt genom en hållbar och innovativ tillväxt i vår bolagsportfölj utifrån den framtida marknadens behov.
ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF.
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Datum 2023-05-02, kl 18:00
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!