Addnode Group etablerar bolaget Icebound med fokus på skogsbranschen och andra basindustrier

Addnode Group meddelade idag att erbjudandet till skogssektorn i dotterbolaget Sokigo blir ett eget bolag under namnet Icebound. Ambitionen är att skapa en internationell marknadsledande aktör inom digitala lösningar för skogsbranschen och andra basindustrier. Det nya bolaget har redan från start en stark position i de skogliga näringarna i Sverige och Europa, en erfaren organisation och en nettoomsättning på 60 MSEK.

Icebound kommer att utifrån befintligt produktutbud, samt kompetens och erfarenhet inom geografiska informationssystem (GIS) och geodata, erbjuda digitala lösningar som effektiviserar processer och verksamhetsflöden för skogsbranschen och andra basindustrier. Produktutbudet består främst av Sokigo Forest som är en bred programsvit för skogsbranschen, ProLocate för entreprenadbranschen och ett antal grundläggande erbjudanden inom geodata och fastighetsdata.

”Det känns rätt på alla sätt att lansera Icebound just nu när traditionella industrier accelererar omställningen av sina verksamheter med fokus på digitalisering och automation. Det finns ett stort behov av Icebounds produkter och expertis. Vi ser stora möjligheter till betydande utveckling av bolagets erbjudande och att kunna bredda det till andra branscher som gruv- och energisektorn, både organiskt och genom förvärv”, säger Andreas Wikholm, Divisionschef Process Management, Addnode Group.

”Efterfrågan på vårt nuvarande erbjudande för planering och råvaruflöden i skogen växer snabbt. Vårt mål är att kunna leverera högeffektiva digitala produkter och tjänster till fler delar inom skogsnäringen, men också till andra basindustrier såsom gruv- och energisektorn. Vi ser med spänning fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande och vår verksamhet som ett självständigt bolag, säger Staffan Bygdén, tillträdande VD Icebound AB.
 
Det nya bolaget Icebound kommer att vara operativt från och med januari 2024. Huvudkontoret kommer vara placerat mitt i Norrlands inland, Lycksele, med lokal närvaro på andra platser i Sverige. Icebound blir i likhet med Sokigo ett helägt dotterbolag till Addnode Group i divisionen Process Management.

Läs mer om det nya bolaget på: https://www.icebound.com

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Wikholm, Divisionschef Process Management, Addnode Group
Telefon: +46 (0) 703 94 42 07
E-post: andreas.wikholm@addnodegroup.com

Staffan Bygdén, tillträdande VD Icebound AB
Telefon: +46 (0) 705 23 23 43
E-post: staffan.bygden@sokigo.com

Datum 2023-11-27, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!