Acconeer utser Ted Hansson till ny VD för att driva försäljningstillväxt

MAR

Acconeer AB (publ) (Ticker: ACCON), en ledare inom radarsensorteknologi, tillkännager utnämningen av Ted Hansson till ny verkställande direktör, med tillträde den 1 juli 2024.

Ted Hansson har omfattande erfarenhet av att driva försäljning och affärstillväxt inom tekniksektorn. Han har över 20 års erfarenhet i Asien av att leda och skala halvledarverksamheter globalt och har tidigare haft ledande befattningar på Fingerprint Cards AB, inklusive President för Mobile, PC och Access China-verksamheten, samt tillförordnad koncernchef. Han har även arbetat för Ericsson och Samsung Semiconductor. Ted kommer att vara baserad på Acconeers huvudkontor i Malmö. Ted är civilingenjör inom elektronik.

Thomas Rex, styrelseordförande, kommenterade:
"Vi är glada att välkomna Ted till Acconeer. Hans bevisade meriter i att driva försäljning och utöka marknadsnärvaro inom tekniksektorn gör honom till den ideala ledaren för vår nästa tillväxtfas. Ted spelade en avgörande roll i att etablera Fingerprints som en dominerande aktör på smartphonemarknaden och att expandera till laptops. Vi ser fram emot hans bidrag till att främja våra strategiska mål och öka aktieägarvärdet."

"Jag vill också tacka Lars Lindell för hans enorma bidrag under de senaste 9 åren, då han omvandlade Acconeer från en startup till en ledande aktör i branschen."

Tillträdande VD Ted Hansson sade:
"Jag är exalterad och hedrad att få ansluta till Acconeer vid denna avgörande tidpunkt. Acconeers innovativa radarteknologi är redo för vidare implementering inom flera industrier. Jag ser fram emot att arbeta med det talangfulla teamet för att driva försäljningstillväxt, marknadsexpansion och värde för våra kunder och aktieägare."

Datum 2024-06-13, kl 19:10
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.