Acconeer och Sandvik får forskningsbidrag om 3,5 miljoner SEK för materialklassificering

MAR

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har beslutat att bevilja Acconeer och Sandvik bidrag om totalt 3,5 miljoner kronor, varav Acconeers del är 2,5 miljoner, för forskning på automatiserad materialklassificering med radar. Projektet påbörjas i Q3 2024 och planeras vara klart under andra halvan av 2026.

I detta projekt kommer Sandvik och Acconeer att kombinera sina styrkor för att utveckla ett materialklassificeringssystem för stenkross på transportband. Systemet ska ge information om olika typer av material och partikelstorleksfördelningar samt identifiera avvikelser mot kraven på det producerade materialet.

Vd Lars Lindell kommenterar: ”Materialklassificering är något vi har tittat på under många år, och med detta bidrag får vi chansen att ta vår forskning ett steg längre. Att vi dessutom får chansen att göra det ihop med en stor global aktör som Sandvik ger oss möjlighet att pröva vår tillämpning i en avancerad industriell miljö.”

Ur Vinnovas motivering: ”En välskriven ansökan med aktörer i framkant. Den automatiserade materialklassificering som beskrivs bedöms ha hög potential med flera olika tillämpningsområden utöver den bergkross som är i fokus. Projektplanen bedöms som realistisk med en bra uppdelning mellan aktörerna”

Datum 2024-05-23, kl 11:55
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.