Doktorandplats inom WISE-programmet tilldelas Absolicon

REG

Full finansiering av doktorandplatsen motsvarande 2,56 MSEK tilldelas Absolicon tillsammans med finansiering av handledning vid Umeå Universitet (Umu). Tjänsten kommer att innebära 20 % anställning i Absolicon och 80 % forskning inom gruppen "Nano for Energy" som handleds av Professor Thomas Wågberg på UmU.

WISE-programmet är den största investeringen någonsin i materialvetenskap i Sverige och omfattar stora insatser vid sju av Sveriges ledande universitet under minst 10 år. Syftet är att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle genom att forska om nästa generation av miljövänliga material och tillverkningsprocesser.

Absolicon, känt för sin banbrytande teknik inom koncentrerad solvärme, kommer att bidra med sin expertis och innovation till WISE-programmet. Företaget kommer att fokusera på att utveckla nya material och processer som minskar miljöpåverkan, kräver färre resurser och möjliggör effektiva återvinningsprocesser.

"Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit tilldelade denna industriella doktorandplats inom WISE-programmet", säger Joakim Byström, VD för Absolicon. "Detta ger oss en fantastisk möjlighet att bidra till utvecklingen av hållbara material och processer för framtiden, och att fortsätta vår strävan att göra solvärme till en central del av världens energilösningar."

Datum 2023-06-20, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!