Abelco Investment Group

Abelco uppdaterar marknaden om portföljbolaget Vopy

REG

Förvärvet är för att säkerställa de långsiktiga intressen som bolagen har till följd av det gemensamma utvecklandet av en plattform för AI-drivna fonder. Plattformen kommer att användas för förmögenhetsförvaltning på tillväxtmarknader genom att erbjuda investeringar i de europabaserade AI-drivna fonder som bolagen nu startar.

I och med förvärvet styr Vopy sin strategiska inriktning mot tillväxtmarknader i Afrika och Sydasien med erbjudanden inom Embedded Wealth Management for Emergin Markets. Plattformen tillåter invånare i flera tillväxtländer att för första gången kunna investera utomlands utan att bryta mot lokala valutaregleringar i respektive land.

Niuton har under 3 års testdrift kartlagt över 20 000 globala aktier och har visat gott resultat, med en avkastning på ca 50% över indexet S&P500. Med hjälp av den höga automationsgraden minskar driftkostnaderna för fonderna radikalt där det finns möjlighet att driva en lönsam verksamhet även vid väldigt små insättningar. Fonderna skapas och underhålls av Vopy utifrån banker och fintechbolags specifika förutsättningar. Stort fokus läggs på smarta funktioner och med en hög användarvänlighet kunna skapa engagerade investerare.

Abelco äger ca 2,75% av Vopy.

För mer information från Vopy, tryck HÄR

Datum 2023-05-10, kl 13:26
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!