Kvartalsrapport för perioden 1 januari 2023 till 31 mars 2023

MAR

ZignSec

Första kvartalet i sammandrag

  • Nettoomsättningen uppgick till 22,1 (24,3) Mkr en minskning med 9% jämfört med samma kvartal föregående år
  • EBITDA uppgick till -5,5 (-3,6) Mkr
  • Kassa och bank uppgick till 15,0 (13,1) Mkr
  • Eget kapital uppgick till 193,8 (261,5) Mkr

Väsentliga händelser under första kvartalet

  • ZignSec har utnämnt Daniel Grech till Chief Technology Officer (CTO). I denna roll kommer Daniel att leda teknikstrategi och utvecklingsinsatser för koncernen, inklusive dotterbolagen Web Shield och Wyzer.

Väsentliga händelser efter kvartalets slut

  • Glenn Mac Donald har utsetts till ny VD för koncernen, bytet syftar till att möjliggöra ett ökat fokus på försäljning och tillväxt i koncernen med bolagets bästa som drivkraft.
  • ZignSec har beslutat att genomföra åtgärder för kostnadsbesparingar och effektiviseringar som beräknas minska koncernens kostnader med 14 miljoner årligen.
  • ZignSec har beviljats en Limited Use Authorization som FinTech Entity av Indiens International Financial Services Centers Authority (IFSCA). ZignSec är för närvarande det enda företaget som erbjuder KYC-tjänster i IFSCA:s sandbox-program.

Kommentarer från VD Glenn Mac Donald: 

Under första kvartalet genererade vi en nettoomsättning på 22,1 Mkr (24,3 Mkr). Vi ser att vi sakta återhämtar oss från det intäktsbortfall som orsakades av konflikten i Ukraina, och som en del av vårt engagemang för långsiktigt hållbar tillväxt och högre effektivitet har vi implementerat en omorganisation för att förbättra lönsamheten och kassaflödet, samt optimera vår verksamhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Glenn Mac Donald, CEO

Tel: +31 647192622

glenn.macdonald@zignsec.com

Alexander Albedj, Styrelseordförande

Tel: +46 76 221 30 75

alexander.albedj@zignsec.com

OM ZIGNSEC KONCERNEN

ZignSec koncernen, bestående av ZignSec, Web Shield och Wyzer, är en ledande leverantör av efterlevnadslösningar för den digitala ekonomin. Koncernen hjälper företag att på ett effektivt sätt följa Know Your Customer (KYC) och Know Your Business (KYB)-reglerna på kundintroduktionsstadiet och vidare, genom att tillhandahålla lösningar som ökar säkerheten och skapar förtroende för gruppens klienter såväl som deras slutanvändare.

Nasdaq First North (ZIGN)

Certified Adviser: Eminova Fondkommission AB, Tel: +46 8 684 211 00

Datum 2023-05-25, kl 08:00
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!