Zazz Energy of Sweden

Zazz Energy ingår tilläggsavtal med El av Sol avseende projekt inom solenergi och batterilagring

MAR

ZAZZ Energy of Sweden AB (publ) (”Zazz Energy” eller ”Bolaget”) meddelade den 3 maj 2024 att Bolaget ingått ett avtal med El av Sol Sverige AB (”El av Sol”) om att förvärva tre bolag inom solenergi och batterilagring. Bolaget har idag ingått ett tilläggsavtal med El av Sol innebärande att Bolaget inte kommer att förvärva bolaget Switchr Uddevalla AB och att tillträdet för de två andra bolagen, Switchr Falkenberg AB och Switchr Tjörn AB, kommer ske under juni respektive juli 2024.

Zazz Energy har idag ingått ett tilläggsavtal med El av Sol avseende förvärvet av de tre bolag verksamma inom solenergi och batterilagring som Bolaget tidigare avtalat om att förvärva av El av Sol. Tilläggsavtalet innebär att Bolaget kommer fullgöra förvärvet av två av de tre bolag som Zazz Energy tidigare meddelat att man förvärvat, nämligen Switchr Falkenberg och Switchr Tjörn AB. Tillträde för dessa två bolag kommer äga rum i juni respektive juli 2024. Den totala köpeskillingen för parkerna i Tjörn och Falkenberg uppgår till 13,2 MSEK. Tillträdet är villkorat av sedvanliga villkor såsom att nödvändiga tillstånd har erhållits och att Bolaget har erhållit erforderlig finansiering.

Bakgrunden till tilläggsavtalet är utfallet i Bolagets nyligen avslutade företrädesemission, som inbringade cirka 21,6 MSEK innan emissionskostnader vilket motsvarar ca 50 % av den förväntade emissionslikviden. Mot bakgrund av det har styrelsen beslutat att koncentrera uppstarten av det nya verksamhetsområdet till två parker. Bolaget går därför vidare med Switchr Falkenberg AB samt Switchr Tjörn AB. Dessa två bedöms ha störst potential då Switchr Falkenberg AB är en solcellspark som är i drift redan med löpande intäkter och kassaflöden medan Switchr Tjörn AB är så kallad ”Ready-to-build” (”RTB”). Fördelen med detta är att Switchr Tjörn AB redan har godkännande både för byggande av solcellspark och batterilager vilket minskar risken för Bolagen. Switchr Falkenberg AB bedöms omgående bidra till Bolagets intäkter och kassaflöden.

Zazz Energys ambition är att säkerställa fler lönsamma projekt inom solenergi och batterilagring när finansieringen tillåter då Bolaget ser stora möjligheter att delfinansiera projekt med banklån.

Datum 2024-06-17, kl 08:50
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.