XVIVO förvärvar en unik kommunikationsplattform för transplantationsprocessen

MAR

XVIVO Perfusion AB (publ) (“XVIVO” eller ”Bolaget”) har idag tecknat avtal om att förvärva ett digitalt verktyg för kommunikation och arbetsflöde utvecklat för transplantationsprocesser, vilket inkluderar bland annat utveckling och distribution av mjukvaruplattformen FlowHawk™, från Healthtech Solutions Inc., verksamt under namnet OmniLife. Organtransplantation är en komplex och livsavgörande process där felfri kommunikation, både intern och extern, är helt avgörande för transplantationskliniker och för hela ekosystemet för transplantationer. Med förvärvet av FlowHawk stärker XVIVO sitt serviceerbjudande i USA genom att möjliggöra enklare planering och kommunikation genom hela transplantationsprocessen.

Det alltmer komplexa och snabbt föränderliga transplantationssystemet i USA kräver nya verktyg och stödsystem för att göra det enklare för transplantationsteam att hantera kritiska aktiviteter genom hela transplantationsprocessen. Idag behöver transplantationskliniker ofta förlita sig på traditionella textmeddelanden, e-post och telefonsamtal för kommunikation – vilket är både tungrott och ineffektivt. Transplantationskliniker behöver sätt att ta bort onödiga hinder och effektivisera processer för att fortsätta kunna öka antalet transplantationer. Mjukvaruplattformen FlowHawk möjliggör HIPAA-förenlig direktkommunikation med de team man samarbetar med, vilket säkerställer att rätt information levereras till rätt personer vid rätt tidpunkt. Enkla, transparenta och spårbara arbetsflöden säkerställer att alla relevanta uppgifter blir slutförda och beslut loggade.

Genom förvärvet bygger XVIVO för framtiden. Kommunikationsplattformen FlowHawk används redan av flera ledande transplantationskliniker i USA. Givet den redan beprövade kommersiella framgången hos OmniLife är XVIVO övertygade om att kommunikationsplattformen kan göras tillgänglig för betydligt fler transplantationskliniker. XVIVO förväntar sig att förvärvet kommer att ha en positiv inverkan på framtida serviceintäkter i USA och att FlowHawk blir en viktig del i XVIVOs totala serviceerbjudande.

"Ett av våra strategiska fokusområden är att bli den föredragna partnern i transplantationsprocessen, och detta förvärv för oss närmare det målet. Vår organhämtningstjänst i USA använder redan FlowHawk och vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda denna kommunikationsplattform till fler kunder. Vi delar ett gemensamt mål med våra kunder, vilket är att fler patienter måste få den transplantation som de så desperat behöver. För att uppnå detta måste vi erbjuda transplantationskliniker servicetjänster som tar bort onödiga hinder. Vår vision är tydlig: ingen ska dö i väntan på ett nytt organ”, säger Christoffer Rosenblad, VD för XVIVO.
 
Finansiella uppgifter
OmniLife’s intäkter under de senaste 12 månaderna uppgick till cirka 1 miljon USD, med en EBITDA-neutral position. XVIVO förväntar sig att kommunikationsplattformen FlowHawk kommer att bidra med cirka 300 tusen USD i intäkter under fjärde kvartalet 2024.
 
Transaktionsdetaljer
100 procent av den initiala köpeskillingen för förvärvet av tillgångarna relaterade till FlowHawk uppgår till 6 miljoner USD och kommer betalas kontant med befintliga bankmedel i samband med att förvärvet slutförs. En ytterligare kontant tilläggsköpeskilling om 1 miljon USD kommer betalas ut under första halvåret 2026 om vissa prestationsbaserade mål uppnås under 2025. Engångskostnader kopplade till transaktionen uppgår till 5 miljoner SEK och kommer belasta det tredje kvartalet 2024. Integration av verksamheten förväntas vara klar under första halvåret 2025 med ytterligare engångskostnader om cirka 5 miljoner SEK. Förvärvet förväntas inte ha någon betydande påverkan på XVIVOs konsoliderade finansiella rapport för fjärde kvartalet 2024. Som en del av transaktionen kommer OmniLife:s två medgrundare, tillsammans med två säljare, att bli del av XVIVO.
 
Villkor
Tillträdesdatum för förvärvet beräknas ske under oktober 2024 och är villkorad av att ett antal sedvanliga förutsättningar för inkråmsaffärer uppfylls.
  
19 september, 2024
Göteborg
Christoffer Rosenblad, VD
XVIVO Perfusion AB (publ)

Datum 2024-09-19, kl 15:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!