Andreas Jonsson utsedd till ny VD för XMReality AB

REG

Andreas Jonsson har idag ansvaret för XMRealitys försäljning samt affärsutveckling och kliver därmed in i VD-rollen med en utmärkt förståelse för bolagets verksamhet och speciellt intäktssidan som nu står i fokus för bolaget. Sedan Andreas startade på bolaget i slutet av 2021 har han både strukturerat upp och ökat bolagets försäljning genom partners samt varit central i att driva igenom flera viktiga affärer, däribland till flera stora kunder. Andreas tar över efter Jörgen Remmelg som kommer att gå i pension. 

“Jag är mycket glad över att kunna presentera Andreas Jonsson som ny VD” säger Björn Persson, styrelseordförande i XMReality. “Vi i styrelsen har fått chansen att arbeta nära med Andreas sedan han började på bolaget och valet av Andreas som efterträdare var självklart. Han har en djup inblick i verksamheten och med sin bakgrund är han perfekt att leda bolaget i den säljfokuserade fas som vi nu befinner oss i. Det här kommer att bli jättebra!”

Andreas har en gedigen bakgrund inom ledarskap och internationell marknadsföring samt försäljning. Han har haft flera ledande befattningar med fokus på försäljning och kundrelationer på Ruag (numera Beyond Gravity) och jobbade innan dess på Autoliv med utveckling av kamerasystem och algoritmer för automatiserad förarassistans. Andreas har därmed en mycket god inblick i de industriella kunders verksamheter och värdet produkten skapar. Andreas bor i Linköping och har civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik och Elektroteknik från Linköpings universitet.

“Jag är både stolt och glad över förtroendet att få ta över som VD på XMReality. Det är en fantastisk verksamhet med en konkurrenskraftig produkt och ett starkt team både i Sverige och USA. Vi kommer nu ha ett stort fokus på att öka försäljningen och leverera på de mål som vi tidigare har kommunicerat till marknaden,“ säger Andreas Jonsson. 

Andreas kommer att presentera bolaget och sig själv under Erik Penser Banks bolagsdag den 25 maj, mer info om detta återfinns här. Dessutom kommer ett investerarevent hållas i XMRealitys lokaler tillsammans med Erik Penser Bank i Linköping den 16 maj. Vid intresse att delta den 16 maj var vänlig att ta kontakt med oss på info@xmreality.se.

“Jag vill även passa på att uttrycka min djupa tacksamhet till Jörgen. Under de tre år han har varit VD på XMReality har han använt sin djupa industriella kunskap till att se till att bolaget har utvecklat en konkurrenskraftig produkt anpassad för industriell användning. Hans engagemang och professionella ledarskap har varit centralt i att bygga upp den starka organisation vi har idag, inklusive vårt dotterbolag i USA och jag önskar honom all lycka framledes,” avslutar Björn Persson.

Informationen är sådan som XMReality är skyldigt att offentliggöra enligt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande måndagen den 8 maj, 2023, kl 14.00 CEST.

XMRealitys Certified Advisor är Redeye
www.redeye.se

Datum 2023-05-08, kl 14:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!