Vultus ingår samarbete med Skånesemin

REG

Vultus plattformstjänst för vall möjliggör förutsägelse av proteinnivåer och torrsubstanshalt över varje del av odlingsfältet. Analystjänsten ger en förbättrad överblick över proteinnivåer i vallskörden, vilket skapar förutsättningar för att optimera produktionen och producera högkvalitativt foder.

 

Vultus och Skånesemin har inlett ett samarbete om Vultus analystjänster för vall. Samarbetet kommer att inledas med en pilotstudie som genomförs gemensamt fram till juli 2024. Om pilotstudien visar sig vara framgångsrik, vilket innebär att den når tröskelvärden för uppskattning av biomassa, råprotein och torrsubstansnivå inom 10 - 20 procent samt användbara insikter om variationer inom fältet under odlingsperioden, kommer kommersiella förhandlingar att inledas för att erbjuda tjänsten till Skånesemins medlemmar.

 

Per Karlsson, VD för Vultus, kommenterar samarbetet: "Det är väldigt glädjande att kunna meddela samarbetet med Skånesemin angående våra analystjänster för vall. Användare kommer att kunna övervaka genomsnittsvärdena med hög precision under hela odlingssäsongen. Odlare och utfodrare kan fatta bättre beslut och optimera gårdens vallskörd, och man känner också till fodrets insatsvärden när det går till ensilage. Med hjälp av tjänsten kan man även bedöma effekterna av åtgärder som vidtagits under tidigare säsonger, vilket ger en betydligt smidigare process för optimerad fodergiva till respektive grupp av individer."

 

"Rätta nivåer av råprotein är avgörande för att framställa kvalitativt foder för respektive grupp av individer som är beroende av dem för näring. Vultus analystjänster kan komma att förändra vårt sätt att bedöma foderkvaliteten, eftersom genomsnittsvärdena kan övervakas med god precision under hela odlingssäsongen. Detta kommer underlätta våra beslut och möjliggöra en betydligt förbättrad överblick över proteinnivåer i vallskörden." säger Christoffer Isenstråle, VD för Skånesemin.

 

Om Skånesemin

Skånesemin levererar tjänster till mjölk- och nötköttsproducenter inom djurhälsovård, avel och produktionsrådgivning. Skånesemin är en ekonomisk förening som ägs av de skånska kött- och mjölkproducenterna.

 

För mer information om Vultus, vänligen kontakta
Per Karlsson, VD Vultus AB
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01
E-post: per.karlsson@vultus.se
Hemsida: www.vultus.se

 

 

Om Vultus AB (publ)

Vultus är ett agtech-bolag som erbjuder analyser av grödor och markförhållanden baserat på satellitdata. Genom bolagets plattformstjänst tillhandahåller Vultus beslutsunderlag för effektiva och hållbara jordbruksmetoder globalt. Vultus aktie (Ticker: VULTS) är noterad på Spotlight Stock Market. För mer information om Vultus verksamhet, besök: www.vultus.se

Datum 2024-02-06, kl 08:55
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!