Valberedning inför Volvo Cars årsstämma 2024 utsedd

REG

I enlighet med principerna antagna av Volvo Cars årsstämma och baserat på aktieägarinformation per den 31 augusti 2023 har valberedningen inför årsstämman 2024 etablerats och ledamöterna är:

 

  • Thomas Johnstone, utsedd av Geely Sweden Holdings AB
  • Yimin Chen, utsedd av Geely Sweden Holdings AB
  • Eric Li, styrelseordförande i Volvo Car AB
  • Anders Oscarsson, utsedd av AMF som den näst största aktieägaren
  • Emilie Westholm, utsedd av Folksam som den tredje största aktieägaren

 

Valberedningen representerar cirka 87 procent av antalet röster i Volvo Car AB baserat på ägarförhållandena den 31 augusti 2023.

 

Thomas Johnstone är ordförande i valberedningen.

 

Årsstämman för Volvo Car AB kommer att hållas tisdagen den 26 mars, 2024, i Göteborg.

Valberedningen har i uppdrag att lämna förslag till bolagsstämman i fråga om ordförande vid bolagsstämman, val av styrelseledamöter och styrelseordförande, arvode till varje styrelseledamot, val av revisor och arvode till revisor samt, i den mån det bedöms nödvändigt, förslag till ändring av instruktionen för valberedningen.

Aktieägare som önskar lämna förslag till Volvo Cars valberedning kan göra detta genom e-post till: NominationCommittee@volvocars.com eller med brev till adressen: Volvo Car AB, Att: Valberedningen, avd. 50090, VAK HB3S, 405 31 Göteborg. Förslag behöver vara valberedningen tillhanda senast den 20 november 2023 för att beaktas av valberedningen.

 

Datum 2023-09-25, kl 17:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!