Volati konverterar nuvarande kreditfaciliteter med Nordea och SEB till hållbarhetslänkade lån

Volati stärker sitt hållbarhetsarbete ytterligare genom att länka hållbarhetsmål till bolagets befintliga kreditfaciliteter hos SEB och Nordea om totalt 2 600 Mkr.

Beslutet att sammanlänka kreditfaciliteterna med bolagets hållbarhetsmål är ett led i Volatis ambitiösa hållbarhetsstrategi. Som ägare av framgångsrika bolag har Volati ett ansvar att ställa krav, integrera och följa upp hållbarhet i samband med investeringar och som en del av verksamheternas affärsplaner och resultat. Hållbarhetslänkningen bidrar också till att göra det lättare för verksamheterna att utveckla sina hållbarhetsmål över tid, och stärker därmed deras förmåga för långsiktigt värdeskapande.

Kreditfaciliteterna som omfattas av hållbarhetslänkningen tecknades i april 2023 med SEB och Nordea och består av en lånefacilitet om 1 200 Mkr och en revolverande kreditfacilitet om 1 400 Mkr. Nu kopplas Volatis hållbarhetsarbete, vilket beskrivs i Volatis hållbarhetsrapport, som villkor till denna finansiering med fokus på att:

  • Reducera koncernens koldioxidutsläpp
  • Säkerställa en inkluderande arbetsplats

"För Volati är detta en viktig milstolpe som tydliggör våra hållbarhetsambitioner. Volati har i år utvecklat bolagets hållbarhetsmål, vilket innebär en ambitiös agenda för vårt hållbarhetsarbete. Genom att nu tydligt länka vår finansiering till vår hållbarhetsstrategi stärker vi ytterligare vikten av hållbarhet", kommenterar Martin Aronsson CFO på Volati.

Kreditfaciliteterna löper på tre år med möjlighet till förlängning med ett år vid två tillfällen. SEB har varit hållbarhetskoordinator i samband med att det nya avtalet upprättades.

Datum 2023-06-29, kl 14:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!