Volati förvärvar Trejon Försäljnings AB

Volati har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i maskinleverantören Trejon Försäljnings AB (Trejon). Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Salix Group. Tillsammans med den befintliga verksamheten i Kellfri stärker förvärvet Salix Groups position inom skogs- och lantbruksmaskinsegmentet samt skapar synergier inom flera områden. Trejon omsatte cirka 300 Mkr under 2022/23.

Genom förvärvet av Trejon får Salix Group tillgång till ett bredare sortiment av högkvalitativa maskiner för lantbruk, skogsbruk och entreprenad. Det innebär ett mer komplett erbjudande till Salix Groups kunder, samt synergier för plattformen genom, bland annat, ett större leverantörsnätverk och möjlighet att optimera bolagens flöden.

– Att bygga starka plattformar är en central del i Volatis värdeskapande. Salix Group är ett bra exempel, där vi efter förvärvet av Lomond Industrier 2015 genom förvärv och organisk utveckling byggt ett självständigt affärsområde med tydlig industriell logik. Trejon är Salix Groups åttonde förvärv sedan 2020 och det andra under 2023 vilket visar på förmågan att förvärva under olika typer av marknadsförutsättningar, säger Andreas Stenbäck, vd för Volati.

– Förvärvet av Trejon kompletterar vår verksamhet i Kellfri väl och möjliggör även för en större geografisk expansion med ett bredare produktsortiment. Vi får även tillgång till ett större leverantörsnätverk och möjlighet att optimera våra flöden för båda bolagen. Vi ser stor potential att fortsätta utveckla den fina verksamhet man byggt upp inom Trejon och skapa en ännu starkare plattform inom lantbruk, skog och trädgård, säger Martin Hansson, vd för Salix Group.

Tillväxt genom förvärv är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. Ambitionen är att utveckla bolagets verksamheter till större och starkare plattformar genom organisk tillväxt, operationella förbättringar samt tilläggsförvärv, både i Norden och övriga Europa. Förvärvet av Trejon är Volatis femte tilläggsförvärv under 2023 vilka totalt adderat cirka 630 Mkr i årsomsättning.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och tillträde till aktierna förväntas ske i början av 2024.

Läs mer om Trejon Försäljnings AB: https://www.trejon.se/

Datum 2023-12-14, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!