Volati förvärvar Silos Metálicos Zaragoza S.L.U.

Volati har förvärvat samtliga aktier i Silos Metálicos Zaragoza S.L.U. (SIMEZA), en ledande europeisk tillverkare av lagringslösningar för spannmålsindustrin. Förvärvet av SIMEZA är ett tilläggsförvärv till Tornum Group och är plattformens femte förvärv på tre år. Förvärvet skapar betydande synergier för Tornum Group som fortsättningsvis kommer att kunna erbjuda en större del av kundleveransen med egna produkter. SIMEZA har huvudkontor i Spanien, cirka 35 medarbetare och omsätter cirka 10 MEUR med god lönsamhet.

Genom förvärvet av SIMEZA får Tornum Group tillgång till egentillverkade lagringslösningar för spannmålsindustrin (silos) som skapar betydande synergier inom plattformen. Det innebär att Tornum Group framgent kommer att kunna erbjuda en större del av kundleveransen med egentillverkade lagringslösningar, vilket i sin tur leder till ökade volymer för SIMEZA.

– Tornum Group är ett bra exempel på hur vi vill bygga starka plattformar och skapa långsiktig värdetillväxt. Förvärvet av SIMEZA passar väl in i vår strategi att förvärva bolag baserat på hur de förstärker vårt erbjudande och marknadsposition. Vi ser goda möjligheter till fler värdeskapande tilläggsförvärv i våra plattformar och fortsätter att leta aktivt, säger Andreas Stenbäck, vd för Volati.

Tornum Group har varit en del av Volatikoncernen sedan 2004 och omsatte då cirka 90 Mkr. Sedan dess har plattformen vuxit såväl organiskt som genom förvärv. De senaste tre åren har Tornum Group genomfört fem förvärv och idag omsätter plattformen cirka 900 Mkr.

Tillväxt genom förvärv är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. Ambitionen är att utveckla bolagets verksamheter till större och starkare plattformar genom organiskt tillväxt, operationella förbättringar samt genom tilläggsförvärv, både i Norden och övriga Europa.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna.

Läs mer om SIMEZA: https://simeza.com/en

Datum 2023-11-22, kl 15:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!