Volati förvärvar Gunnar Prefab AB

Volati har förvärvat samtliga aktier i Gunnar Prefab AB, en ledande producent och leverantör av prefabricerade betongprodukter riktade framför allt mot infrastruktur. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till plattformen S:t Eriks och tillsammans med den befintliga verksamheten stärker förvärvet S:t Eriks erbjudande inom barriärelement och fundament. Gunnar Prefab omsatte cirka 81 Mkr under 2022.

Gunnar Prefab är ett svenskt familjeföretag grundat 1995 med huvudkontor i Rättvik. Bolaget har med sin erfarna och branschkunniga personal byggt upp en stark position på marknaden inom trafikprodukter och barriärelement, med bolagets egenutvecklade barriär GPLINK. Bolaget har även produktion av fundament. Gunnar Prefab och S:t Eriks kompletterar varandra väl och genom förvärvet stärks S:t Eriks befintliga produktutbud, kundbas och kompetensområden.

– Jag är mycket glad över att vi har fått möjligheten att förvärva Gunnar Prefab. Förvärvet ligger väl i linje med S:t Eriks tillväxtstrategi och kommer att stärka vårt erbjudande inom flera intressanta nischområden. Gunnar Prefab är ett välskött bolag och vi ser goda möjligheter att växa affären och öka vår marknadsandel inom prefabricerade betongprodukter inom infrastruktur, säger Magnus Ström, vd S:t Eriks.

Tillväxt genom förvärv är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. Ambitionen är att utveckla bolagets verksamheter till större och starkare plattformar genom organisk tillväxt, operationella förbättringar samt genom tilläggsförvärv, både i Norden och övriga Europa.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna.

Datum 2023-09-06, kl 13:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!