Utnyttjande av säljoption avseende ägarskapet i Coey- och Cooper Viking

MAR

Viking Supply Ships innehar managementuppdragen för två delägda PSV-fartyg. Fartygen, som ägs till 30% i partnerskap med fonder knutna till Borealis Maritime, redovisas i koncernens finansiella rapporter enligt kapitalandelsmetoden.

Viking Supply Ships har sagt upp managementavtalen för fartygen och åberopat en säljoption av aktierna i fartygens ägarbolag. Säljoptionen är reglerad i aktieägaravtal mellan Viking Supply Ships och bolag som kontrolleras av Borealis Maritime. Försäljningspriset på aktierna kommer att baseras på marknadsvärdet av de två PSV-fartygen som ska fastställas av två utsedda fartygsmäklare. Transaktionen väntas medföra ett positivt rearesultat om ca 8,5 MUSD och en positiv likviditetseffekt om ca 17,5 MUSD. Transaktionen väntas vara slutförd senast under det andra kvartalet 2024.

Datum 2024-01-26, kl 13:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!