Beslut vid årsstämma i Viking Supply Ships AB (publ)

MARKN.

Pressmeddelande 26 april 2023

Vid årsstämman i Viking Supply Ships AB (publ) den 26 april 2023 i Göteborg fattades följande huvudsakliga beslut.

Ingen utdelning ska betalas för räkenskapsåret 2022 och resultatet balanserades i ny räkning.

Koncernens och moderbolagets resultaträkningar för räkenskapsåret 1 januari–31 december 2022 samt balansräkningar per 31 december 2022 fastställdes. Styrelseledamöterna och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Till ordinarie styrelseledamöter omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, Bengt A. Rem (ordförande), Kristoffer Sandaker, Håkan Larsson och Magnus Sonnorp för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Vidare valdes, i enlighet med valberedningens förslag, Petter Orvefors till ny styrelseledamot för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Till revisor i bolaget omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, revisionsbolaget Rödl & Partner Nordic AB, för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Den auktoriserade revisorn Mathias Racz kommer att vara huvudansvarig revisor.

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsearvode ska utgå oförändrat med 300 000 kronor till ordföranden och med 200 000 kronor till var och en av de övriga stämmovalda ledamöterna. Arvode till revisorn beslutades utgå enligt godkänd räkning.

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att de principer för utseende av valberedning och instruktion för valberedningens arbete som ursprungligen antogs vid årsstämman 2020, och som har antagits oförändrade vid varje årsstämma sedan dess, ska antas oförändrade och gälla tills vidare.

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att godkänna en närståendetransaktion rörande ett konsultavtal med två bolag som är närstående till bolagets huvudägare Kistefos AS. Enligt avtalet ska Kistefos Corporate AS och Kistefos Financial Advisors AS ha rätt till arvode för förmedling av charteravtal och förmedling av finansiering för den transaktion som bolaget ingått med Ocean Yield AS (vilken offentliggjordes genom ett pressmeddelande den 14 mars i år). Som vederlag för tjänster utförda enligt avtalet ska Kistefos-bolagen erhålla ett marknadsmässigt arvode vilket ska användas som betalning, genom kvittning, för nyemitterade aktier av serie B i bolaget. Vederlaget enligt avtalet beräknas totalt uppgå till ca 2,8 miljoner amerikanska dollar.

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om en riktad nyemission med betalning genom kvittning till Kistefos Corporate AS och Kistefos Financial Advisors AS av högst 390 000 aktier av serie B, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 12 404 074,132514 kronor, som erläggande av vederlag i enlighet med den av stämman godkända närståendetransaktionen. Teckningskursen för varje ny aktie av serie B ska uppgå till den volymviktade genomsnittskursen för bolagets aktie av serie B på Nasdaq First North Growth Market under de fem handelsdagar som följer avgivandet av bolagets delårsrapport för perioden januari–mars 2023.

Datum 2023-04-26, kl 17:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!