Vertiseits dotterbolag Dise tecknar globalt avtal med Scientific Games

MAR

Dise International AB, ett dotterbolag till Vertiseit, har tecknat ett globalt licensavtal för Digital In-store med partnern Scientific Games LLC. Avtalet stärker Dises närvaro på den amerikanska marknaden. Det avser licenser till Dise IXM-plattform (In-Store Experience Management), och den initiala avtalstiden uppgår till fem år. Lägsta kontrakterade SaaS-intäkter (Software as a Service) för perioden kommer att uppgå till cirka 20,5 miljoner SEK.

Dise är ett retail tech-bolag som erbjuder en ledande plattform för Digital In-store till slutkunder genom ett globalt partnernätverk. Bolagets IXM-plattform används av globala varumärken och ledande retailers för att stärka kundupplevelsen i butik.

Scientific Games är en global ledare inom lösningar för statligt reglerade lotteri- och sportspelsprogram. Utöver fysiska och digitala lotterispel, analys och relaterade tjänster erbjuder bolaget spelplattformar via retail och digitala kanaler. Scientific Games har fler än 3 000 anställda och levererar lösningar till kunder i över 50 länder globalt.

"Vi är glada över att stärka vårt mångåriga partnerskap med Scientific Games. Med detta nya globala avtal tar vi ett stort steg i att utöka Dises närvaro på den amerikanska marknaden,” säger Sebastian Kryh, VD Dise.
”Scientific Games är en pionjär inom den globala lotteribranschen och har under 50 år innoverat för att stödja våra lotterikunder och deras spelare. Partnerskapet med Dise gör det möjligt för oss att fortsätta modernisera det fysiska lotterikonceptet genom att stärka spelupplevelsen i retail,” säger Michael Martin, VP Retail Solutions, Scientific Games.

Avtalet har en initial löptid på fem år och inkluderar licenser till Dise-plattformen, levererade som SaaS (Software as a Service). Den lägsta kontrakterade SaaS-intäkten under den initiala avtalsperioden uppgår till cirka 20,5 MSEK. Plattformen kommer att användas av Scientific Games för att fortsätta modernisera och utveckla spelupplevelsen i retail för deras kunder. Leverans under det nya avtalet startar 2024 och kommer inte att ha någon väsentlig inverkan på Vertiseits intäkter eller resultat för 2023.

Om Scientific Games
Scientific Games är en global ledare inom spel via retail och digitala kanaler. Bolaget erbjuder spel, teknik, analys och relaterade tjänster som driver intäkter för statligt reglerade lotteri- och sportspelsprogram. Scientific Games lyfter spelupplevelsen varje dag genom spelplattformar, engagerande underhållningsupplevelser och banbrytande lösningar för retail och digitala kanaler. Scientific Games är pionjärer inom snabbspel, dataanalys, retaillösningar och iLottery. Sedan 1973 kombinerar Scientific Games innovation, prestanda och säkerhet för att genom partnerskap på ett ansvarsfullt sätt driva branschen framåt. För mer information, besök scientificgames.com. Mediaförfrågningar: media@scientificgames.com

Datum 2023-11-08, kl 10:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!