Kommuniké från årsstämma i Vertiseit AB

MARKN.

Vid årsstämma i Vertiseit AB (publ) idag, den 27 april 2023, fastställdes moderbolagets och koncernens resultat- och balansräkning för räkenskapsåret 2022. Stämman beslutade att ingen utdelning ska utgå för räkenskapsåret 2022. Styrelse och VD beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Fastställande av årsbokslut och ansvarsfrihet
Årsstämman beslutade att fastställa moderbolagets och koncernens resultat- och balansräkning för räkenskapsåret 2022. Stämman beslutade att bolagets resultat för räkenskapsåret 2022 balanseras i ny räkning och att någon utdelning således inte ska lämnas. Styrelse och VD beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Styrelse och revisor
I enlighet med valberedningens förslag fattade årsstämman beslut om att styrelsen ska bestå av sex stämmovalda ledamöter utan suppleanter. Stämman omvalde styrelseledamöterna Vilhelm Schottenius, Jon Lindén, Mikael Olsson, Adrian Nelje och Johanna Schottenius samt nyvalde Ann Öberg. Emma Stjernlöf hade avböjt omval. Till styrelsens ordförande omvaldes Vilhelm Schottenius för perioden intill slutet av nästa årsstämma.

Stämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode ska utgå med 230 000 SEK till styrelsens ordförande, en ökning med 30 000 SEK jämfört med föregående år, samt med 115 000 SEK, en ökning med 15 000 SEK jämfört med föregående år, till respektive övrig stämmovald ledamot. Det totala arvodet uppgår till därmed till 805 000 SEK, en ökning med 105 000 SEK jämfört med föregående år. Inget arvode ska utgå för utskottsarbete.

KPMG AB omvaldes till revisor för tiden intill slutet av nästkommande årsstämma. KPMG har meddelat att den auktoriserad revisorn Mikael Ekberg kommer att ersätta Jan Malm som huvudansvarig revisor. Det beslutades att arvode till revisorerna ska utgå med belopp enligt godkänd räkning.

Regler för valberedning
Stämman fattade även beslut om oförändrade regler för tillsättande av valberedning inför nästkommande årsstämma.

Riktad emission av teckningsoptioner – incitamentsprogram
Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om en riktad emission av högst 764 000 teckningsoptioner, motsvarande omkring 3,8 procent av bolagets totala antal utestående aktier, enligt de villkor som presenterats i kallelsen för införande av ett incitamentsprogram.

Rätt att teckna teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma det av bolaget helägda dotterbolaget In-Store Experiences AB. Bolagsstämman godkände att dotterbolaget vid ett eller flera tillfällen mot betalning ges rätt att överlåta teckningsoptioner till nuvarande och framtida nyckelpersoner i ledande ställning och övriga anställda inom koncernen.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om riktad nyemission av aktier och/eller konvertibler
Stämman beslutade slutligen om att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om nyemission av aktier och/eller konvertibler i enlighet med förslag framlagt till stämman. Styrelsen ska kunna besluta om emission av aktier och/eller konvertibler med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport, kvittning eller med andra villkor i enlighet med aktiebolagslagen. Det totala antalet aktier och/eller konvertibler som omfattas av emissioner under bemyndigandet får motsvara sammanlagt högst 15 procent av det totala antalet utgivna aktier per dagen för kallelsen till årsstämman.

Datum 2023-04-27, kl 19:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!