VEF:s portföljbolag TransferGo meddelar att man rest 10 mnUSD från Taiwania Capital

VEF:s portföljbolag TransferGo har idag meddelat att man genomfört en ny kapitalresningsrunda ledd av investeraren Taiwania Capital och det är det andra av VEF:s portföljbolag som stänger en stark kapitalrunda under de senaste månaderna.

Kapitalet som rests kommer att accelerera tillväxten i TransferGos verksamhet i Asien och Stillahavsområdet och stötta expansionen av nya produkterlanseringar. Detta följer en stark 12-månadersperiod för verksamheten där de haft en 50% tillväxt i omsättning och nått lönsamhet under 2023. TransferGos framgång drivs på av dess innovativa produktutbud och kundfokuserade approach, där nästan 90% av transaktionerna levereras omedelbart till marknadsledande bruttomarginaler om 80%. TransferGo har förtjänat sitt industriledande betyg om 4,7/5 poäng hos TrustPilot, och förra året översteg de 7 miljoner kunder och var tillgängliga i 160 länder.

Taiwania, ett bolag som är backat av Taiwans stat och privata sektor, investerade totalt 10 mnUSD i TransferGo. Rundan skedde till premium mot den senaste rundan i 3Q21. Rundan var också prissatt högre än VEF:s senast modellbaserade värdering av TransferGo i 4Q23. Det utgör en ~36% ökning av värdet på vårt innehav i TransferGo, och en begränsad lågsiffrig positiv påverkan på totalt NAV.

TransferGos framgångsrika kapitalresning följer den nyligen genomförda rundan i ett annat av VEF:s portföljbolag, Gringo, som också var till en högre värdering än senaste rundan. Båda bolagen är bland de fem största portföljbolagen i VEF. Dessa kapitalresningar belyser en bredare marknadstrend där de bästa privata bolagen återigen framgångsrikt reser kapital, i många fall till högre värdering än den senaste rundan.

VEF:s VD Dave Nangle kommenterar:

‘Vi har sett TransferGos imponerande tillväxt sedan vår första investering under 2016 och är väldigt glada att se dem stänga den här nya kapitalresningsrundan med Taiwania Capital. Den här rundan validerar TransferGos starka kundutbud och är ett bevis på våra portföljbolags förmåga att resa kapital till värderingar högre än den senaste rundan och/eller högre än vår senaste värdering. Tillsammans med Gringos senaste kapitalresning välkomnar vi dessa händelser som en del i utvecklingen av globala kapitalresningstrender.

Om TransferGo

TransferGo är ett globalt fintech-bolag som skapar en mer rättvis värld för millioner globala människor genom att erbjuda enkla, mer prisvärda finansiella tjänster. TransferGo firar mer än ett decennium av innovation och fortsätter att spränga finansiella barriärer, stöttar över 7 miljoner kunder i 160 länder, samtidigt som de är lönsamma. Med ett starkt fokus på finansiell inkludering är TransferGos mission att göra världen mer rättvis genom att förändra hur människor och bolag skickar och tar emot pengar över landsgränser. TransferGo har huvudkontor i London och Vilnius och har mer än 360 anställda i Europa.

Datum 2024-04-09, kl 13:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!