VEF publicerar Sustainability Bond Impact and Allocation Report för 2023

VEF har publicerat sin andra Sustainability Bond Impact and Allocation Report. Vi är stolta över att kunna meddela att våra 500 mnSEK hållbarhetsobligationer fortsatt är fullt allokerade. Vårt kapital fortsätter att påverka tillgången till rättvisa och överkomliga finansiella tjänster för konsumenter och MSMEs genom våra portföljbolag.

Likviden från våra hållbarhetsobligationer har fullt ut allokerats till portföljbolag som uppfyller kraven i vårt Ramverk för Hållbarhetsobligationer, och driver meningsfull samhällspåverkan, såsom beskrivs i rapporten. Huvudsakliga höjdpunkter från rapporten inkluderar:

  • 74% av portföljvärdet i påverkansbolag som bidrar meningsfullt till en eller flera av FN:s Hållbarhetsmål.
  • 500 mnSEK allokerade till portföljbolag enligt Ramverket för Hållbarhetsobligationer.
  • + 22 miljoner konsumenter och MSMEs betjänta tills idag av VEFs portföljbolag.
  • +160 miljoner lån och 10 mdUSD i krediter utgivna tills idag av VEFs portföljbolag.

Möjliggör finansiell inkludering i tillväxtmarknader
I många delar av tillväxtvärlden är finansiella tjänster för konsumenter och MSMEs antingen otillgängliga, av dålig kvalité eller diskriminerande dyra. Likviden från VEFs hållbarhetsobligationer har fullt ut allokerats till fyra av våra portföljbolag: Konfío (Mexiko), Solfácil (Brasilien), Rupeek (Indien) och Mahaana (Pakistan). Dessa portföljbolag bidrar alla till VEFs påverkansteman fintech för finansiell inkludering, rättvisa, välbefinnande och den gröna omställningen.

Helena Caan Mattsson, Hållbarhetschef på VEF, kommenterar:
‘Detta är ännu en milstolpe som visar vårt engagemang för och förmåga att integrera hållbarhet i våra investeringar. Vi är stolta över att vårt kapital, genom portföljbolagen, har en positiv påverkan på tillgången till rättvisa och överkomliga finansiella tjänster i tillväxtmarknader, samtidigt som vi är en attraktiv investering för investerare och trogna vårt mandat att leverera hög avkastning till våra investerare.’

Om Sustainability Bond Impact and Allocation Report
Sedan start har VEF investerat i fintech-bolag som bidrar till utvecklingen av samhället och små bolag i tillväxtvärlden genom att demokratisera tillgången till finansiella tjänster. Läs mer om våra påverkansinvesteringar och hur dessa bolag positivt påverkar människor och MSMEs på deras lokala marknader i vår Sustainability Bond Impact and Allocation Report, tillgänglig här.

Datum 2024-04-30, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!