VEF: Creditas finansiella resultat 3Q23

Creditas, VEF:s största portföljinnehav, publicerade sitt finansiella resultat för 3Q23.

Nyckelkommentarer från Creditas publicering:

"Under Q3-23 redovisade vi intäkter på 482,3 miljoner R$, en ökning med 16,3% jämfört med Q3-22 då vi fortsätter att fokusera på mer måttlig tillväxt för att bli ett lönsamt företag vid årets slut. Fokus på den finansiella marginalen och noggrann övervakning av kreditkvaliteten gör det möjligt för oss att successivt förbättra bruttovinsten.”

"Efter tre kvartal med stabil SELIC var Q3-23 det första kvartalet med sjunkande räntor, vilket intensifierade vår möjlighet att öka vår bruttovinstmarginal då nya omprissatta lån baserade på en högre SELIC-nivå fortsätter att ersätta äldre och lägre prissatta lån. Kreditkvaliteten var fortsatt stark under Q3-23 med en kreditkostnad som befinner sig på den lägsta nivån sedan 2021.”

”Under Q3-23 genomförde vi även två transaktioner för att stärka vår kapitalstruktur: (i) ett konvertibellån om USD 75 mln med brett stöd från våra aktieägare och (ii) en europeisk obligation om USD 40 mln.”

"Då vi accelererar expansionen av bruttovinsten och fortsätter att öka den operativa hävstången är vi övertygade om att vi kommer att uppnå lönsamhet vid utgången av 2023 samt bibehålla en lönsam tillväxt under 2024."

Den fullständiga pressreleasen finns tillgängligt på Creditas webbplats för investerarrelationer och kan nås på följande länk:

Creditas | Financial information

Datum 2023-11-14, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!