VEF: Creditas finansiella resultat 1Q24

Creditas, VEF:s största portföljinnehav, publicerade sitt finansiella resultat för 1Q24.

Nyckelkommentarer från Creditas publicering:

“Efter att ha uppnått milstolpen operationell break-even vid utgången av 2023 är vi glada att kunna meddela att vi har haft vårt första lönsamma kvartal i bolagets historia. Under Q1-24 har vi haft en omsättning på 486 mnBRL, med en rekordstor bruttovinst på 206,2 mnBRL, nettoomsättning på 1,4 mnBRL och genererat positivt kassaflöde.”

“Över de senaste 2 åren har vi anpassat vår verksamhet till en ny verklighet med en mer disciplinerad syn på tillväxt. Vi har uppnått otroliga resultat gällande marginaltillväxt och effektivitet i verksamheten, vilket nu möjliggör för bolaget att påbörja ett nytt kapitel med kombinerad tillväxt och lönsamhet.”

“Med bruttomarginaler på 42,5% i Q1-24 (inom steady-state intervallet på 40-45% som vi förväntade oss för 2 år sedan) kan vi ställa om bolaget till att eftersträva en årligt tillväxt på över 25%, med bibehållen lönsamhet. I denna nya fas vill vi prioritera investeringar i teknologi relaterad till användarupplevelse för att växa effektivt och leverera en förstklassig integreringsprocess för våra kunder.”

“Vår vision om att bygga ett bolag som förser konsumenterna med en enkel, prisvärd och fullt digital lösning som ger tillgång till likviditet och skyddar deras viktigaste tillgångar är mer relevant än någonsin. Marknadspotentialen är enorm och de geografier som vi bedriver verksamhet i är signifikant underpenetrerade vad gäller krediter med hög kvalitet, försäkringar och investeringsprodukter. Detta ger Creditas obegränsad tillväxtpotential på en resa som bara har börjat.”

Det fullständiga pressmeddelandet finns tillgängligt på Creditas webbplats för investerarrelationer och kan nås på följande länk:
https://ir.creditas.com/ir/financial-information

Datum 2024-05-17, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!