Stämmokommuniké från årsstämma i VEF AB (publ)

MARKN.

Årsstämma i VEF AB (publ) (”Bolaget”) hölls tisdagen den 9 maj 2023 kl. 11.00 hos Advokatfirman Vinge, Smålandsgatan 20 i Stockholm.

På årsstämman hade aktieägarna att ta ställning till de ärenden som framgår nedan.

- Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och koncernresultaträkningen för perioden 1 januari 2022 - 31 december 2022 samt balansräkning och koncernbalansräkning per den 31 december 2022. I enlighet med styrelsens förslag beslutades att ingen utdelning lämnas till aktieägarna och att Bolagets resultat balanseras i ny räkning.
- Årsstämman beslutade att antalet styrelseledamöter ska vara sex, utan suppleanter. Lars O Grönstedt, Per Brilioth, Allison Goldberg, Hanna Loikkanen och David Nangle omvaldes som styrelseledamöter och Katharina Lüth valdes till ny styrelseledamot. Lars O Grönstedt omvaldes till styrelsens ordförande. Samtliga valdes för perioden intill slutet av årsstämman 2024. Vidare beslutades att ett totalt styrelsearvode om 3 000 000 SEK, varav 1 000 000 SEK till styrelsens ordförande och 500 000 SEK vardera till övriga ledamöter utsedda av bolagsstämman och som inte är anställda i Bolaget. Vidare beslutades att ytterliggare arvode om maximalt 200 000 kronor per utskott ska utgå till revisionsutskottet och ersättningsutskottet. Sådant arvode ska fördelas mellan ledamöterna i utskotten men får inte uppgå till mer än 100 000 kronor för envar av ledamöterna i respektive utskott.
- Årsstämman omvalde det registrerade revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB som Bolagets revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2024.
- Årsstämman antog valberedningens förslag om principer för tillsättande av valberedning.
- Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare och styrelsen.
- Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om godkännande av styrelsens framlagda ersättningsrapport.
- Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om ändring av bolagsordningen för att möjliggöra förhandsröstning inför bolagsstämmor samt att tillåta utomståendes närvaro vid bolagsstämmor.
- Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om minskning av aktiekapitalet med indragning av återköpta egna aktier och ökning av aktiekapitalet genom fondemission.

  • Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att, längst intill tiden för nästa årsstämma vid ett eller flera tillfälllen, besluta om en nyemission av stamaktier med eller utan avvikelse från stamaktieägarnas företrädesrätt.
  • Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om återköp av så många egna stamaktier att Bolagets innehav vid var tid inte överstiger 10 procent av samtliga aktier i Bolaget.
  • Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om överlåtelse av Bolagets egna stamaktier.
Datum 2023-05-09, kl 16:57
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!