Valberedningen föreslår ny styrelseordförande i VBG Group AB

MARKN.

Valberedningen i VBG Group AB föreslår att Anders Birgersson väljs till ny ordförande vid årsstämman den 2 maj 2024.

VBG Group är sedan flera år tillbaka väl etablerat på Nasdaq OMX Stockholms Mid Cap-lista. VBG Groups ägarstruktur, med en solid bas av långsiktiga och stabila ägare i kombination med en väl beprövad affärsmodell och stabila finanser, har lett till en gynnsam resultatutveckling som skapat värde för både kunder och aktieägare. Koncernen har också tydliga strategier med ambitionen att uppnå en fortsatt hållbar och lönsam tillväxt.

Nuvarande ordföranden, Johnny Alvarsson, har framgångsrikt lett styrelsens arbete under en tid med utmaningar och stora förändringar för VBG Group, som Covid-19-pandemin och dess påverkan på samhället och världsekonomin. Johnny har dessutom med stor framgång bidragit till att säkerställa ett effektivt styrelsearbete och en god förvaltning av VBG Group AB, efter det transformerande förvärvet av Mobile Thermal Solutions.

Med föresatsen att i god tid säkra kontinuiteten i bolagsstyrningen gör valberedningen bedömningen att det är en lämplig tidpunkt att förslå en ny styrelseordförande i VBG Group AB.

Valberedningen föreslår, den nuvarande styrelseledamoten, Anders Birgersson till ny styrelseordförande. Anders har flera års erfarenhet av styrelsearbete i bolag verksamma inom industri, teknikhandel, medicinteknik och banksektor. Styrelsearbetet inkluderar såväl börsnoterade som ägarledda familjebolag samt dotterbolag inom icke noterade investmentbolag.

Anders Birgersson arbetade som vd och koncernchef för VBG Group under åren 2001 – 2022, fram till den 1 januari 2023, då Anders Erkén tillträdde som ny vd och koncernchef.

Valberedningens fullständiga förslag kommer att offentliggöras senast i samband med kallelsen till årsstämman 2024.

Valberedningen består av Göran Bengtsson, ordförande i Herman Kreftings Stiftelse för Allergi och Astmaforskning, Johan Lannebo, Lannebo Fonder, Richard Torgerson, Nordea Funds Ltd. samt Johnny Alvarsson, nuvarande ordförande i VBG Group. Johnny Alvarsson är i egenskap av styrelsens ordförande adjungerad.

Trollhättan den 1 februari 2024

Datum 2024-02-01, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!