Västra Hamnen Corp. Finance

Västra Hamnen Corporate Finance AB – Delårsrapport april - juni 2023

MAR

Västra Hamnen Corporate Finance AB offentliggör härmed delårsrapport för perioden april - juni 2023. Delårsrapporten finns tillgänglig som bifogat dokument samt på bolagets hemsida (www.vhcorp.se). Nedan följer en sammanfattning av rapporten.

1 april - 30 juni
Rörelsens intäkter uppgick till 4 469 (4 323) KSEK
Rörelseresultatet uppgick till 584 (1 039) KSEK
Rörelsemarginalen under perioden var 13 (24) procent
Resultat efter skatt uppgick till 456 (812) KSEK
Resultat per aktie före utspädning uppgick till 0,46 (0,81) SEK
Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 0,46 (0,81) SEK

1 januari – 30 juni
Rörelsens intäkter uppgick till 10 024 (9 758) KSEK
Rörelseresultatet uppgick till 2 613 (2 426) KSEK
Rörelsemarginalen under perioden var 26 (25) procent
Resultat efter skatt uppgick till 2 057 (1 896) KSEK
Resultat per aktie före utspädning uppgick till 2,06 (1,90) SEK
Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 2,06 (1,90) SEK

VD Oscar Ahlgren kommenterar:
Det blev inte så illa som befarat. Flera osäkerhetsmoment som tidigare brytt investerare ter sig inte lika skräckinjagande längre. Räntehöjningarna går mot sitt slut. Kanske Riksbanken höjer ytterligare 25 punkter även om det inte längre är motiverat ur ett inflationsperspektiv, men sedan lär det vara stopp. Det skulle vara för att signalera att man anser kronan fallit till lite väl låga nivåer. Inte ens den tilltufsade fastighetssektorn oroar investerarna lika mycket längre. Problemet där är rent finansiellt. Obligationsmarknaden där tidigare de mer riskvilliga fastighetsbolagen sökte billig finansiering är, om inte stängd, så numera endast på glänt. Dessa krediter måste de kommande åren refinansieras i banksystemet. Detta har oroat många. Skulle det ens vara möjligt? Högst överdriven oro. Bankerna går bättre än någonsin. Rekordstora räntenetton i kombination med minimala kreditförluster. Det kommer nog att lösa sig den här gången också. Efter flera kvartal med ständig oro över något makroekonomiskt känns det andra kvartalet som det första med lite framtidsoptimism. Det känns som investerarna vågar lyfta blicken och teckna en inte alldeles nattsvart framtid.

För en corpfirma är långvarig marknadsoro inte optimalt, därför är det skönt med en sentimentsförändring. Låt oss hoppas den blir lite varaktig. Vårt andra kvartal liknade i mångt och mycket de senaste kvartalen och halvårsresultatet är endast marginellt bättre än motsvarade period förra året. Inget jag är stolt över men konstaterar samtidigt att vi tjänar ett par miljoner på sista raden och klarar oss därmed väl i konkurrensen bland våra rådgivarkollegor i småbolagssektorn. Vi fick under kvartalet fortsatt många propåer men allting tar längre tid än vanligt. Den danska marknaden är svalare än den svenska just nu men vi fortsätter att vara aktiva där. Under kvartalet arrangerade vi tillsammans med Nasdaq ett seminarium för danska företagsledare på temat finansiering i svåra tider. Vi är redo när det vänder, men historiskt har aktiviteten på den danska småbolagsmarknaden följt den svenska med en viss förskjutning varför en ökning i transaktionsintensiteten bland de danska småbolagen inte är att vänta i närtid.

Under kvartalet offentliggjorde Affärsvärlden resultatet i tävlingen Årets IPO 2022. För tredje gången prisades Västra Hamnen. Denna gång i kategorin kvalitet i klassen småbolag. Hedrande såklart, just kvalitet tror vi nämligen är den viktigaste framgångsfaktorn på lång sikt i branschen.

Under sommaren kommunicerade vi även en förstärkning av M&A verksamheten. Vi har historiskt endast genomfört en handfull företagsöverlåtelser. Detta hoppas vi nu kunna råda bot på genom rekryteringen av Anna Mildner och Gustaf Ahl som båda har breda nätverk och lång erfarenhet från ett stort antal företagsöverlåtelser i Öresundsregionen vilket kompletterar vår redan starka position inom publika transaktioner.

Jag ser framtiden an, både tror och hoppas vi går mot bättre tider.

Med förhoppning om en skön sommar

Oscar Ahlgren

Väsentliga händelser under och efter periodens utgång
Det inte skett några väsentliga händelser under eller efter periodens utgång.

Kommande rapporttillfällen
Delårsrapport jul - sep 2023, publiceras den 27 oktober 2023
Bokslutskommuniké 2023, publiceras den 31 januari 2024
Årsredovisning 2023, publiceras den 29 mars 2024
Årsstämma 2024, kommer hållas den 26 april 2024

Johan Kjell
Styrelseordförande
Oscar Ahlgren
Styrelseledamot
Christian Lindhé
Styrelseledamot
Roger Wikström
Styrelseledamot
Datum 2023-07-28, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!