Truecaller ökar ambitionerna i utvalda tillväxtmarknader

Ogochukwu Onwuzurike, som utsetts till landschef i Nigeria, har mer än tio års erfarenhet av befattningar inom branscher som bank- och betaltjänster, fintech och SaaS.

 

Nicolás Vargas, nytillträdd landschef i Colombia, har även han en gedigen erfarenhet med över tolv år inom flera olika branscher och områden. Hans senaste befattning var på Uber som Business Development Country Leader.

 

"En ny generation av företag och verktyg förändrar vårt sätt att leva i dag. I samband med den digitala omvandlingen på den afrikanska kontinenten behöver infrastrukturen för tjänster inom trygghet, integritet och säkerhet byggas upp ytterligare. Det är det som lockar mig med Truecallers mission. Att skapa trygga och säkra miljöer, även inom digitala tjänster och kommunikation, är ett måste för Afrikas framgång. Jag ser fram emot att som en del av Truecaller kunna förverkliga den här visionen för min kontinent", säger Ogochukwu Onwuzurike.

 

"Jag sökte mig till Truecaller eftersom problemen med spam och bedrägerier i Colombia ökar för varje minut som går, och jag tror starkt på företagets mission att skydda människor från skadligt innehåll. Dessutom har vi alla rätt till vårt privatliv, och ett sätt att värna om detta är genom att begränsa spammare. Alla bör få tillgång till Truecallers verktyg för att stoppa spam och bedrägerier", säger Nicolás Vargas

 

"Jag är glad att kunna välkomna Ogochukwu och Nicolás till Truecaller-teamet", säger Nami Zarringhalam, styrelseordförande och Chief Strategy Officer på Truecaller. "Ogo och Nicolás har med sig ovärderliga erfarenheter som är till stor nytta för våra ambitiösa planer. Vi har länge velat komplettera med lokal kännedom och regional expertis i Nigeria och Colombia, och i och med Ogos och Nicolás tillträde är jag säker på att vår kapacitet kommer att öka ännu mer. Vår målsättning är att skapa ytterligare tillväxt på den lovande afrikanska och latinamerikanska marknaderna, leverera våra ledande funktioner för samtalsidentifiering och spamblockering, samt tillgodose behoven hos de många olika företag som är verksamma i regionen."

 

Truecaller har ökat antal användare i Afrika, Latinamerika och Sydostasien under 2023. Under det senaste kvartalet överskred Truecaller 100 miljoner användare utanför Indien, och den absoluta ökningen av antalet användare i övriga världen nådde rekordnivåer. Målet framöver är att fokusera på specifika marknader som Nigeria och Colombia genom att rekrytera topptalanger för att utnyttja hela spektrat av Truecallers erbjudande och kapacitet och ytterligare påskynda den organiska tillväxten.

 

Den 30 juni hade Truecaller över 356 miljoner månatliga aktiva användare globalt, och cirka 400 anställda i Sverige, Indien, Egypten, Israel och USA

 

För mer information, kontakta gärna:

Andreas Frid, Head of IR & Communication

+46 705290800

andreas.frid@truecaller.com

Om Truecaller:

Truecaller är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Vi möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan människor och gör det effektivt för företag att nå konsumenter. Bedrägerier och oönskad kommunikation är vardag i digitala ekonomier och tillväxtmarknader i synnerhet. Vårt uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation. Truecaller är en naturlig del av den dagliga kommunikationen för mer än 356 miljoner aktiva användare, har laddats ned mer än en miljard gånger och har identifierat och blockerat omkring 50 miljarder oönskade samtal under 2022. Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är vi ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com.

Datum 2023-10-18, kl 08:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!