Truecaller lanserar AI-driven samtalsinspelning för iPhone och Android

Den nya funktionen spelar in alla delar av samtalet med stor tydlighet och genererar sammanfattande transkriptioner som omvandlar samtalsinspelningen till lättnavigerad text. Varje transkription får en kort ämnesrad som gör det lättare att snabbt och exakt söka igenom dessa transkriptioner med hjälp av LLM-teknik (Large Language Model, dvs. stor språkmodell). På så sätt behöver man inte lyssna igenom flera timmar av inspelningar för att hitta specifik information (funktionen lanseras inom kort).

 

En bild som visar elektronik, text, pryl, Mobiltelefon

Automatiskt genererad beskrivning

Inspelning för inkommande samtal

En bild som visar elektronik, text, Mobiltelefon, pryl

Automatiskt genererad beskrivning

Inspelning för utgående samtal

 

  • Med Call Recorder kan användaren spela in specifika inkommande och utgående samtal i appen och bevara varje detalj, samtidigt som skräppost och irriterande samtal stoppas.
  • Det är enkelt att hantera inspelningarna och lyssna, byta namn, dela eller ta bort dem – allt på vår intuitiva plattform.
  • På så sätt kan man fokusera helt på det som sägs utan att behöva ta anteckningar, vilket ökar produktiviteten.
  • Inledningsvis är funktionen tillgänglig för våra premiumanvändare i USA, och inom kort även globalt.
  • Alla inspelningar lagras lokalt på användarens enhet, vilket garanterar fullständig sekretess.
  • iPhone-användare kommer att kunna spara en säkerhetskopia av alla inspelningar i iCloud så att de inte försvinner. Android-användare kan välja att säkerhetskopiera inspelningarna till sin Google Drive.
  • Utöver detta utlovar Truecaller även några intressanta tillägg inom kort, bland annat en AI-genererad sammanfattning av inspelningen och en kort samtalstitel.

 

Raphael Mimoun, Cloud Telephony Product Director på Truecaller, kommenterar: ”Beslutet att lansera Truecaller Call Recorder har inspirerats av framstegen inom stora språkmodeller, som kommer att ändra hela upplevelsen av samtalsinspelning. Vår nya funktion möjliggör snabb, intuitiv hämtning och användning av inspelningar med smarta sökfunktioner och samtalssammanfattningar. Vi ser fram emot att få uppleva den stora betydelse detta kommer att få för våra användares sätt att hantera sina samtal, spela in, hämta och använda samtal.”

 

För mer information, kontakta gärna:

 

Andreas Frid, Head of IR & Communication

+46 705290800
andreas.frid@truecaller.com


Om Truecaller:

Truecaller är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Vi möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan människor och gör det effektivt för företag att nå konsumenter. Bedrägerier och oönskad kommunikation är vardag i digitala ekonomier och tillväxtmarknader i synnerhet. Vårt uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation. Truecaller är en naturlig del av den dagliga kommunikationen för mer än 350 miljoner aktiva användare, har laddats ned en halv miljard gånger och har identifierat och blockerat omkring 38 miljarder oönskade samtal under 2021. Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är vi ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com.

 

 

 

Datum 2023-06-14, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!