Trelleborgs klimatmål godkända av Science Based Targets initiative

Trelleborgs nya klimatmål har blivit godkända av Science Based Targets initiative (SBTi). Det fortsatta arbetet med att minska koncernens klimatpåverkan är därmed i linje med Parisavtalets målsättning om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C.

”Vi är stolta över att våra klimatmål blivit verifierade av SBTi. Det är en viktig milstolpe som visar vår amibiton om att vara en ledare i vår industri vad gäller hållbarhet. Genom våra Excellenceprogram har vi tydliga processer och planer på plats för att öka takten i vår omställning” säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.

Med de nya godkända klimatmålen åtar Trelleborg sig att fram till år 2030 halvera sina direkta och indirekta CO2-utsläpp (Scope 1 och 2) jämfört med basåret 2021, och under samma tidsperiod minska CO2-utsläppen längs värdekedjan (Scope 3) med 25 procent.

Trelleborgs tidigare uppsatta mål om 50 procent reducering av direkta och indirekta koldioxidutsläpp relativt omsättningen till år 2025, med 2020 som basår, uppnåddes redan under 2023.

Datum 2024-01-18, kl 14:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.