Trelleborg publicerar omräknade siffror för ny koncernstruktur

Trelleborgkoncernen kommunicerade den 14 februari 2024 att verksamheterna inom hälsovård & medicinteknik i affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions, inklusive det avtalade förvärvet av Baron Group, kommer att utgöra det nya affärsområdet Trelleborg Medical Solutions. Den nya organisationen träder i kraft den 1 april 2024 och kommer att reflekteras i Trelleborgs rapport från och med första kvartalet 2024, som publiceras kl. 13:00 den 24 april.

Årsomsättningen för det nya affärsområdet Trelleborg Medical Solutions uppgår proforma till cirka 3,6 miljarder kronor, inklusive det avtalade förvärvet av Baron Group. Affärsområdet har en målsättning att på sikt nå en omsättning över 5 miljarder SEK. Försäljningsmålet förväntas uppnås genom såväl god organisk försäljningstillväxt som fortsatta förvärv. Trelleborg Medical Solutions kommer att erbjuda en av de bredaste och mest globala portföljerna av polymerbaserade lösningar för både medicinteknik och biopharma på marknaden, vilket bedöms bidra positivt till den organiska tillväxten.

Trelleborg Medical Solutions EBITA-marginal kommer uppnå en löpande takt om cirka 20 procent när det avtalade förvärvet av Baron Group är genomfört. Under de senaste åren har betydande investeringar gjorts inom organisationen för att ta tillvara de möjligheter som marknaden erbjuder. Dessa investeringar i organisationen har temporärt dämpat marginalutvecklingen men samtidigt har såväl nya produkter som kundrelationer utvecklats. På sikt förväntas investeringarna ha en positiv effekt på så väl lönsamhet som tillväxt. Ytterligare lönsamhetsförbättringar kommer att ske i takt med att synergier från tidigare förvärv fortsätter att realiseras.

Affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions årsomsättning uppgår till cirka 16,5 miljarder SEK. EBITA-marginalen påverkas något positivt av organisationsförändringen. Marginalutvecklingen har som tidigare kommunicerats dämpats av större förvärv med initialt lägre marginal. Därutöver har investeringar i organisationen inom ett antal snabbväxande marknadssegment, exempelvis flyg och halvledare, temporärt dämpat lönsamheten. Tillförseln av resurser i kombination med utvinning av förvärvssynergier förväntas bidra till en positiv marginalutveckling på sikt.

Affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions påverkas inte av den nya organisationen.

De historiska försäljnings- och resultattalen för Trelleborg Medical Solutions och Trelleborg Sealing Solutions har omräknats och bifogas detta pressmeddelande. De finns även tillgängliga på Trelleborgs hemsida. De historiska siffrorna är inte reviderade och kan därför komma att justeras i framtida rapportering.

Datum 2024-03-27, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!