Trelleborg investerar i ny anläggning för hälsovård & medicin-teknik i Costa Rica

Trelleborgkoncernen har beslutat investera i en ny produktionsanläggning i Costa Rica för medicintekniska lösningar. Etableringen kommer att ske i närhet till ett flertal internationella kunder som bedriver verksamhet i regionen. När anläggningen står klar kommer den erbjuda specialutvecklade polymera helhetslösningar inom medicinteknik.

Produktionsanläggningen blir Trelleborgs första anläggning i Centralamerika. Den 10 000 kvadratmeter stora anläggningen beräknas stå klar under 2025. Totalt investerar koncernen cirka 225 MSEK under 2024-2025.

– Costa Rica har utvecklats till ett nav för medicinteknik i Centralamerika och anläggningen blir därför ett viktigt steg i att öka både vår kapacitet och bredda vår geografiska närvaro inom hälsovård & medicinteknik. Anläggningen byggs för kunder med global försäljning, en kapacitet som också kommer till nytta för Baron Group, det australisk-kinesiska företag vi nyligen tecknat avtal om att förvärva. Trelleborgs know-how i kombination med Barons teknologi kommer ligga till grund för den nya anläggningen, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.

Den toppmoderna anläggningen byggs i staden Grecia, med närhet till hamn, en internationell flygplats och en halvtimmes bilresa från de största städerna i västra Costa Rica. Den kommer att vara utrustad för renrumsproduktion och byggd både med hänsyn till de stränga branschspecifika kraven för medicintekniktillverkning och till effektiva samt hållbara produktionsprocesser. Hållbarhet genomsyrar byggnaden, som kommer att bli certifierad enligt Leadership in Energy & Environmental Design (LEED).

Datum 2024-02-06, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!