Trelleborg etablerar produktion i Marocko av tätningslösningar till flygindustrin

Trelleborgkoncernen har beslutat att investera i en ny produktionsanläggning i Marocko som kommer att vara inriktad på tätningslösningar för flygindustrin. Etableringen skapar både en lokal närvaro till ett flertal kunder i landet, samtidigt som den ökar kapaciteten för att möta den starka globala tillväxten inom flygindustrin.

- Casablanca i Marocko har utvecklats till ett nav för företag inom flygindustrin. Idag finns det inget företag inriktat på polymera tätningar för denna industri i landet. Vår etablering blir därför viktig både för att kunna leverera till våra kunder lokalt, och för att öka vår globala kapacitet för en industri som förväntas fortsätta växa kraftigt under många år framöver, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg.

Produktionsanläggningen etableras i Midparc Industrial Freezone, vilken är lokaliserad i anslutning till den internationella flygplatsen Mohammed V i Casablanca. Den toppmoderna anläggningen kommer få en stor del av sin energiförsörjning från solpaneler på byggnadens tak. Ytan på anläggningen blir inledningsvis på drygt 5 000 kvadratmeter och anpassas för de stränga krav som finns för leverantörer till flygindustrin.

Trelleborg kommer att inleda ett samarbete med det marockanska flygutbildningscentret, IMA, som skräddarsyr utbildningar för blivande medarbetare. Anläggningen planeras att tas i drift i slutet av 2025. Totalt investerar Trelleborg initialt mer än 100 MSEK i anläggningen under de närmaste två åren.

Trelleborg har sedan tidigare en anläggning för produktion av fordonsbälgar i Marocko.

Datum 2024-05-13, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!