Trelleborg avyttrar verksamhet inom offshore olja & gas i USA

Trelleborgkoncernen avyttrar en amerikansk verksamhet inom offshore olja & gas, en industri där Trelleborg avyttrade huvuddelen av verksamheten under 2021. Den avyttrade verksamheten, som ingår i affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions, hade 2022 en försäljning om cirka 30 MSEK. Avyttringen bidrar positivt till kassaflödet, men kommer innebära en icke kassapåverkande reaförlust på ca 90 Mkr, vilken kommer rapporteras som en engångskostnad under det fjärde kvartalet 2023.
 
Verksamheten, som ligger i Toledo, Ohio i USA, utvecklar och tillverkar huvudsakligen keramiska makrosfärer och flytkraftsmoduler för användning vid olje- och gasutvinning till havs. Köpare är ett företag verksamt inom offshore olja & gas.
 
–Vi är nöjda med att ha funnit en ny ägare som vi känner väl och som vill fortsätta utveckla verksamheten, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.

Datum 2023-11-27, kl 11:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!