Trelleborg avyttrar verksamhet inom metallkomponenter i UK

Trelleborgkoncernen har tecknat avtal och slutfört avyttringen av en engelsk verksamhet inom handel med skräddarsydda metallkomponenter. Den avyttrade verksamheten, som ingår i affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions, hade 2022 en försäljning om cirka 60 MSEK. Avyttringen bidrar positivt till kassaflödet, men får inte någon påverkan på koncernens resultat efter skatt. Affären gör också att Trelleborg undviker de kostnader som den planerade omstruktureringen av verksamheten hade inneburit.
 
Verksamheten, som ligger i Southampton i England, bedriver handel med skräddarsydda metalkomponenter i Europa. Köparen är en lokal entreprenör.
 
– Handel med metalkomponenter är inte en kärnverksamhet för Trelleborg. Vi är nöjda med att ha funnit en ägare som känner till verksamheten och vill fortsätta utveckla den, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.
 
Verksamheten avkonsoliderades den 30 november 2023.

Datum 2023-11-30, kl 17:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!