Trelleborg avyttrar tjeckisk verksamhet inom fordonskomponenter

Trelleborgkoncernen har tecknat avtal om att avyttra en tjeckisk verksamhet inom fordonskomponenter som idag redovisas som Koncerngemensamt. Den avyttrade verksamheten hade 2022 en försäljning om cirka 450 MSEK och gjorde en mindre förlust. Avyttringen har endast en obetydlig påverkan på koncernens EBITA och resultat efter skatt. Köpare är Kaprain, en tjeckisk investeringsgrupp.

Verksamheten, som ligger i Hradec Kralove i Tjeckien, utvecklar och tillverkar huvudsakligen antivibrationslösningar till chassin och motorer i lätta och tunga fordon.

– Det är glädjande att kunna tillkännage denna avyttring. Antivibrationslösningar för lätta och tunga fordon är inte en kärnverksamhet för oss. Vi är därför nöjda med att ha funnit en ny ägare som vill utveckla verksamheten vidare med ett tydligare regionalt fokus, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.

Avyttringen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2023.

Datum 2023-10-25, kl 08:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.