Thunderful Group omstrukturerar verksamheten för att stärka långsiktig konkurrenskraft

MAR

Thunderful Group AB ("Thunderful" eller "koncernen") meddelade idag att koncernen kommer att genomföra ett omstruktureringsprogram för att stärka Thunderfuls långsiktiga konkurrenskraft. Programmet syftar till att minska kostnaderna och öka fokus på områden med bäst framtida tillväxt- och lönsamhetspotential. Åtgärderna kommer att omfatta både betydande personalminskningar och utvärdering av avyttring av icke-strategiska tillgångar.

Orsaken till att Thunderful genomför dessa ändringar beror främst på överinvesteringar som har gjorts under de senaste åren. Dessa investeringar har visat sig vara ohållbara givet rådande branschklimat, vilket har gjort koncernen särskilt påverkad av svåra marknadsförhållanden. Den nya ledningsgruppen och styrelsen har därför beslutat om att omstrukturera koncernen och fokusera arbetet på de strategiska tillgångar som har de bästa långsiktiga framtidsutsikterna.
Thunderful vidtar nu åtgärder för att se över investeringar och för att anpassa kostnadsstrukturen, vilket kommer att resultera i årliga kostnadsminskningar om 90–110 MSEK och förbättrat kassaflöde med motsvarande belopp. Koncernen förväntar sig att den fulla effekten av dessa besparingar träder i kraft under andra halvåret av 2024. Programmet, som förväntas beröra cirka 20 procent av personalstyrkan, beräknas medföra engångskostnader om 30–40 MSEK under första halvåret och är föremål för förhandlingar med berörda fackliga organisationer och andra parter. Thunderful utvärderar även avyttring av icke-strategiska tillgångar.

"Sedan jag tillträdde som vd hösten 2023 har vi utvärderat Thunderfuls nuvarande verksamhet och framtida position", säger vd Martin Walfisz och fortsätter: "För att säkerställa och stärka koncernens position har vi inte funnit något annat alternativ än att fokusera verksamheten på områden med bäst potential för tillväxt och lönsamhet, samtidigt som vi minskar kostnaderna. Det har varit ett svårt beslut att fatta och det är sorgligt att behöva säga adjö till många duktiga kollegor och samarbetspartners. Samtidigt är jag övertygad om att detta är ett nödvändigt steg för Thunderful och att dessa ändringar kommer göra koncernen till en starkare aktör på marknaden."

Thunderful kommer att hålla en webbsändning på engelska i samband med offentliggörandet av omstruktureringsprogrammet idag (17 januari 2024), kl. 15:30 CET. Ta del av webbsändningen via länk: https://ir.financialhearings.com/thunderful-group-press-conference-2024

Om du önskar delta via telefonkonferens registrerar du dig via följande länk:
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5007184

Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till konferensen. Via webbsändningen och telefonkonferensen finns möjlighet att ställa frågor.

Datum 2024-01-17, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!