Tessin trotsar turbulent marknad – redovisar tillväxt och sänkta kostnader

MAR

Nasdaq First North-listade Tessin Nordic Holding AB – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsfinansiering – levererar 14 procent i tillväxt för årets första kvartal. Trots en turbulent finansmarknad visar bolaget att affärsmodellen står sig stark. Rörelseresultatet förbättras med över 60 procent jämfört med föregående år vilket är effekt av ökade intäkter i kombination med kostnadsbesparingprogrammet som initierades under Q4 2022.

”Allt tyder på att vi kommer nå lönsamhet i slutet av 2023. Nettoomsättningen för första kvartalet ökade med 14 procent, vilket är över förväntan. Samtidigt har kostnadsbesparingsprogrammet som initierades förra året gett en tydlig effekt” säger Heidi Wik, vd Tessin Nordic Holding AB och fortsätter:

”Vi får fler låneförfrågningar än vad vi har möjlighet att finansiera, trots att det byggs färre fastigheter än i fjol. Något som visar vår viktigare roll och stärkta position samt att det finns goda tillväxtmöjligheter. Snittavkastningen till våra investerare på plattformen överstiger nu 10 procent vilket, jämfört med den långsiktiga börsavkastningen på cirka 7 procent årligen, är mycket attraktivt.”

Periodens nyckeltal

Januari – mars 2023
Nettoomsättningen ökade med 14 procent och uppgick till 10,0 MSEK (8,8)
Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till -2,1 MSEK* (-8,6)
Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till -3,8 MSEK* (-10,3)
Periodens resultat efter skatt uppgick till -4,7 MSEK* (-8,8)
Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,02 SEK (-0,07)
Under perioden uppgick värdet av förmedlade lån till 184 MSEK (220)

Väsentliga händelser under perioden

I mars passerade Tessin milstolpen 5 miljarder i förmedlat kapital sedan starten 2014.

Väsentliga händelser efter periodens slut

I april erhöll Tessin tillstånd för gräsrotsfinansiering från Finansinspektionen. Tillståndet är en kvalitetssäkring av bolagets processer och tjänster samt en förutsättning för fortsatt expansion.
 
 
Delårsrapporten för perioden i sin helhet bifogas.
 

Datum 2023-05-11, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!