Tessin Nordic Holding - Ett steg närmre lönsamhet - Mangold Insight Analys

REG

Tessin, med en digital investeringsplattform för fastigheter, redovisade en nettoomsättning om 12,6 (15,1) miljoner kronor under det andra kvartalet. De totala intäkterna uppgick till 13,4 miljoner kronor och överträffade Mangolds prognos med 7,3 procent. Tessins besparingsprogram har minskat bolagets kostnader, men inte i den utsträckning Mangold prognostiserat. Däremot redovisades ett positivt EBITDA om 0,4 (-2,9) miljoner kronor, vilket talar för att lönsamhet kan nås. Mangold räknar med lönsamhet på EBITDA-nivå, som tidigare förväntades på EBIT-nivå, under 2023. EBIT uppgick under perioden till -1,2 (-4,5) miljoner kronor. Kostnadsmassan måste hålls i schack under kommande kvartal för att lönsamhet ska nås. 

Genom utomstående TO1 tillfördes Tessin 2,0 miljoner kronor efter emissionskostnader. Teckningsgraden uppgick till 23,8 procent. Det var lägre än vad Mangold räknat med. Likvida medel uppgick till 10,1 miljoner kronor vid utgången av kvartalet. Om lönsamhet (EBITDA) inte nås under 2023 tar Mangold höjd för ytterligare en kapitalresning. 

Mangold bibehåller riktkursen 0,45 kronor per aktie, vilket motsvarar en uppsida om över 100 procent. Det motiveras främst av en lägre utspädningseffekt än väntat från TO1, samt ned reviderad försäljningsprognos för 2023. Kostnadsmassan väntas bli något större än tidigare prognos, då den ökade sett till föregående kvartal. Tessin har förbättrat marginalerna, trots en lägre förmedlad lånevolym, och genomfört kostnadsbesparingar. Det gör att Mangold räknar med EBITDA-lönsamhet 2023. En viktig trigger är ett samarbete med en större institutionell spelare, för att kunna förmedla större lånevolymer.

Datum 2023-08-10, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!