Tessin i avsiktsförklaring om 600 MSEK i institutionellt kapital

MAR

Tessin Nordic Holding AB (Nasdaq: TESSIN) tecknar avsiktsförklaring med den europeiska kapitalförvaltaren Pollen Street Capital managed funds (”PSC”) om 600 000 000 kronor i finansiering för byggkreditiv. Tessin får härmed helt nya förutsättningar att öka intäkterna och nå lönsamhet.

Det institutionella kapitalet ska lånas ut till fastighetsutvecklare för att möjliggöra flertalet bostadsprojekt i Sverige.

”Nytt långsiktigt institutionellt kapital ger helt nya möjligheter att agera som en långsiktig, trygg och stabil långivare för fastighetsutvecklare på bostadsmarknaden och också bidra till att minska bostadsbristen i Sverige, säger Heidi Wik, vd för Tessin och fortsätter:

”Fler bostadsprojekt i portföljen som finansieras genom institutionellt kapital ökar också intäkterna och ger tydliga förutsättningar att ta oss till lönsamhet vilket i sin tur bidrar till en positiv utveckling för våra 4 000 aktieägare. Som Nordens ledande plattform för fastighetsfinansiering är vi nu väl förberedda när marknaden tar fart.”

Affären innebär enligt avsiktsförklaringen i korthet att:

  • Tessin ska erhålla en lånefacilitet om 600 mkr under de kommande tre åren med möjlighet till förlängning.
  • Tessin har under lånefacilitetens löptid möjlighet att bevilja nya lån i takt med att låneåterbetalningar sker.
  • Affären är villkorad av att Pollen Street Capital managed funds slutför sin due diligence av bolaget samt att parterna enas om de slutliga villkoren för lånefaciliteten. Due diligence och låneavtal beräknas vara klara under sommaren.
  • Avtalet väntas ge effekt på Tessins intäkter från och med Q3.

Tessin har även för avsikt att erbjuda erfarna investerare på Tessins plattform att investera tillsammans med Pollen Street Capital i lånefaciliteten.

Parallellt med förhandlingarna med Pollen Street Capital managed funds för Tessin diskussioner med andra institutionella investerare om lånefaciliteter till andra segment inom fastighetsbranschen i linje med strategin att bli ett lönsamt tillväxtbolag inom fastighetsfinansiering

Datum 2024-05-22, kl 19:27
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.