Fortsatt stabil avkastning för Tessins investerare – Återbetalar 144 MSEK med en snittavkastning på drygt 10%

Nasdaq First North-listade Tessin Nordic Holding AB – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsfinansiering – återbetalade drygt 144 MSEK till sina medlemmar föregående månad. Den genomsnittliga avkastningen på samtliga utbetalda lån i oktober är 10,35 procent.

Genom bolagets investeringsplattform skapas förutsättningar för krediter till fastighetsprojekt som kanske annars aldrig hade genomförts. Hittills har Tessin förmedlat drygt 5,5 miljarder kronor till över 500 projekt med kreditförluster under 0,3%.

”Vi gör det möjligt för investerare att direktinvestera i fastighetslån till en attraktiv avkastning. Förutom att lånen alltid är säkerställda och genomgår vår kreditbedömningsprocess sätter vi stor vikt vid låntagarnas erfarenhet av fastighetsutveckling och att äga och driva byggprojekten” säger Heidi Wik, vd Tessin Nordic Holding AB.

Via Tessins plattform kan investerare enkelt bygga upp en egen portfölj av säkerställda fastighetslån – en avkastning som inte är kopplad till börsens svängningar. Möjligheten att investera i ett lokalt projekt lockar många av Tessins 63 000 registrerade medlemmar. Under oktober återbetalades lånet till projektet Bönahöjden utanför Gävle som omfattar havsnära bostadsrätter.

”Fastighetsutvecklaren Fastighetsgruppen Crevento AB kunde utveckla projekt Bönahöjden enligt ursprunglig plan. Detta tack vare Tessin som kunnat erbjuda den flexibilitet i finansieringsstrukturen som vi har behövt. Utöver det har de också stöttat oss i processen med kunskap samt varit en närvarande partner i varje steg gällande finansieringen i projektet”, säger Ralf Sigfridsson, medgrundare Fastighetsgruppen Crevento AB.

Totalt har 414 investerare lånat ut pengar till Bönahöjden uppdelat på 5 lånelyft. På området kommer totalt ett 40-tal bostäder att uppföras i form av villor och kedjehus. Läget är naturnära med havsutsikt och ligger drygt 10 kilometer från Gävles centrum.

Datum 2023-11-17, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!