Branschen välkomnar EU-reglering för stärkt investerarskydd

Nu måste alla europeiska förmedlare av lån- och aktiebaserad gräsrotsfinansiering verka enlig en ny EU-förordning som stärker investerarskyddet. Branschen välkomnar harmoniseringen som ger investerare ökad trygghet.

”Det här är goda nyheter för både branschen och våra investerare som banar väg för en tryggare investerarprocess. Vi på Tessin har sedan i våras tillstånd från Finansinspektionen för vår verksamhet i enlighet med den nya förordningen”, säger Heidi Wik, VD på Tessin Nordic Holding AB.

Alla som erbjuder lån- och aktiebaserad gräsrotsfinansiering i Sverige och EU måste från och med den 10 november ha tillstånd från en europeisk myndighet enligt den nya EU förordningen (ECSPR).

”En harmonisering av regelverken innebär också att de etablerade plattformarna i Sverige är väl positionerade på den europeiska marknaden”, anser Sebastian Harung VD på Kameo

Regleringen ger både ett stärkt investerarskydd samtidigt som den lägger grunden före en mer effektiv inre marknad genom ett gemensamt regelverk. För svenska plattformar som erbjuder gräsrotsfinansiering betyder detta att bolagen nu kan konkurrera på lika villkor i hela EU.

I ljuset av de nya regelverken ser plattformar som Tessin, SaveLend och Kameo, som alla erbjuder investeringsmöjligheter i säkerställda fastighetslån på den svenska marknaden, den nya regleringen som ett positivt steg. De anser att de kommer att gynna finansieringsplattformar, investerare och låntagare.

”Den nya EU-förordningen är ett betydande framsteg för branschen. Det stärker investerarskyddet och skapar en enhetlig spelplan för alla aktörer inom låne- och aktiebaserad gräsrotsfinansiering i EU. Vi välkomnar denna harmonisering av regelverken, då den bidrar till en mer transparent och tillförlitlig finansieringsmarknad” säger Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Datum 2023-11-21, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!