Tendo beviljas patent avseende Orthosis control från patentverket i USA

"Vi är självklart oerhört glada över att nu ha erhållit godkännande från USPTO. Den amerikanska marknaden är extremt viktig i ett långsiktigt perspektiv och som jag har varit inne på tidigare tydliggör godkännandet vår innovationshöjd och bekräftar den unika kapaciteten hos vår teknik", kommenterar VD Sofie Woge.

 

Bolaget erhöll under slutet av juli 2024 besked om ”Notice of Allowance”, innebärande att patentansökan då uppfyllde de krav som behövdes för att kunna få patentet beviljat. Genom det nu erhållna godkännandet får Tendo ett patentskydd för den här tekniken på den amerikanska marknaden som sträcker sig fram till och med hösten 2040.

 

Patentet beskriver en teknik som använder maskininlärning för att exakt styra ett exoskelett enligt användarens intentioner. Metoden finns i Tendos tidigare tekniska lösningar och breddar skyddet för framtida versioner av Tendo OneGrip vilket stärker den kommersiella potentialen på lång sikt. Patentet är även en del av den patentfamilj där Tendo redan har fått andra patent godkända, senast i april i Japan.

Datum 2024-09-18, kl 08:00
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet