Tele2 sätter som målsättning att återvinna och återanvända 30 procent av sina distribuerade mobiltelefoner år 2030

2021 bildades 57 miljoner ton e-avfall över hela världen från elektronisk hårdvara och en del av det avfallet kom från mobiltelefoner.  För att bidra till att minska mängden e-avfall så åtar sig Tele2 att ta tillbaka minst 30% av alla sålda och distribuerade mobiltelefoner år 2030. Tele2 kommer också att se till så att 100% av de använda mobila enheter som samlas in från kunderna repareras, återanvänds eller överförs till godkända återvinningsorganisationer.

 

-          Den växande mängden e-avfall, inklusive mobiltelefoner, som genereras varje år är inte bara en miljöutmaning för vår bransch, utan också en enorm förlust av potentiellt ekonomiskt värde. Att främja ett mer cirkulärt resursflöde är en huvudprioritering för Tele2, och vi sätter nu ambitiösa mål till 203 för insamling av alla mobiltelefoner som vi distribuerar. Eftersom miljö- och affärsfördelarna med att implementera en cirkulär affärsmodell är tydliga, hoppas jag att många fler operatörer runt om i världen kommer att ansluta sig till oss till vårt mål att minska avfallet och få en ökad återtagningsgrad till 2030, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2 .

GSMA-projektet som Tele2 har lett tillsammans med Orange har resulterat i nya riktlinjer med ambitionen att öka takten för att uppnå målet mot en cirkulär ekonomi för telekomindustrin.

 

-          Mobil uppkoppling spelar en viktig roll för att hjälpa alla sektorer i ekonomin att minska sin klimatpåverkan, vilket möjliggör smartare och effektivare tillverkning, transporter och byggande, för att nämna några. Vi tror på behovet av att gå över till en mer cirkulär ekonomi för att minska påverkan av mobil teknik på miljön, och applåderar de senaste åtagandena från 12 ledande operatörer* för att påskynda övergången till större cirkularitet. Utöver miljöfördelarna kan en mer effektiv och ansvarsfull användning av resurser sänka kostnaderna och göra enheter mer överkomliga för de som inte är uppkopplade, säger John Giusti, Chief Regulatory Officer för GSMA.

 

* Operatörerna inkluderar: BT Group, Globe Telecom, GO Malta, Iliad, KDDI, NOS, Orange, Proximus, Safaricom, Singtel, Telefonica och Tele2.

 

 

Information till redaktionen:
Kom och lyssna på oss i Almedalen, torsdagen den 29/6 kl 13:00-13:45, Mellangatan 7

”Från greenwashing till goalwashing – är företagens klimatmål realistiska?”

 

 

Pressmeddelande från GSMA, 27 juni 2023
"MOBILE INDUSTRY EYES FIVE BILLION ‘DORMANT’ PHONES SITTING IN DESK DRAWERS FOR REUSE OR RECYCLING"

 

Initiativet bygger på GSMA:s strategidokument för cirkulär ekonomi: mobila enheter, som publicerades i november 2022, som innehåller följande vision för branschen:

Pressmeddelande från 15 maj 2023: Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa av Financial Times

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hallstan, Kommunikationschef, Tel: +46 761 15 38 30

Stefan Billing, IR-chef, tel: +46 701 66 33 10

 

 

Datum 2023-06-27, kl 10:25
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!