Tele2 går med i Exponential Roadmap Initiative för samarbete mot netto-noll utsläpp

Med vetenskap som fundament och främjandet av ”Carbon Law” för halvering av utsläpp varje årtionde, så pekar Exponential Roadmap Iniative ut riktningen för hur man bygger ett starkare, mer motståndskraftig och framtidssäker global ekonomi samtidigt som ökar mänskligt välstånd och hälsa.

 

– Aldrig har det varit viktigare för företag att samarbeta mot det gemensamma globala målet att minska utsläppen av växthusgaser. Genom att gå med i Exponential Roadmap Initiative kommer vi att stärka vårt ambitiösa tillvägagångssätt samt stödja andra att ta steget mot nettonoll. Att bli medlem och samarbeta genom Exponential Roadmap Initiative är ett åtagande att uppnå Tele2s ambitiösa mål, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2

 

Vi är stolta över att välkomna Tele2 till Exponential Roadmap Initiative. Tele2 har blivit utsedd till klimatledare i Europa av Financial Times, men ambitionerna slutar inte där. Vi ser fram emot att samarbeta tillsammans kring frågor som leverantörsengagemang , förnybar energi och cirkularitet samt att ta telekomsektorn till nästa nivå.  När Tele2 går med i Exponential Roadmap Initiative etablerar Tele2 inte bara en plattform för samarbete, utan säkerställer också kvalitet och styrka i vårt tillvägagångssätt, ambitioner och strategi genom att bekräfta att vi agerar i linje med kriterierna för den FN-stödda Race to Zero-kampanjen, säger Johan Falk, Chef för Exponential Roadmap Initiative.

The Exponential Roadmap Initiative är en ackrediterad partner till den FN-stödda kampanjen Race to Zero, och en grundande partner till 1,5°C Supply Chain Leaders och SME Climate Hub. Under 2018 lanserades rapporten Exponential Roadmap, som lyfter fram 36 lösningar som har exponentiell skalningspotential för att halvera de globala utsläppen av växthusgaser till 2030. Vid World Economic Forum i Davos 2020 presenterades 1,5°C Business Playbook, baserad på rapporten Exponential Roadmap.

 

Läs mer om Tele2s klimatsatsningar i Tele2s års- och hållbarhetsredovisning 2022 och de sammanfattade målen här.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hallstan, Head of External Communications, Tel: +46 761 15 38 30

Stefan Billing, Head of Investor Relations, Tel: +46 701 66 33 10

 

 

Datum 2023-09-11, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!