Tebede organiserar för framtiden, utser Joachim Welin till verkställande direktör

MAR
  • Joachim Welin, verkställande direktör i Spolargruppen Sverige AB, tillträder som verkställande direktör och koncernchef i Tebede AB den 1 januari 2024
  • Tebede AB och det helägda dotterbolaget Spolargruppen Sverige AB samordnas och föreslås byta namn till Wall to Wall Group AB på extra bolagsstämma den 22 december 2023
  • Anders Böös föreslås utses till ordförande i Wall to Wall Group AB på den ordinarie årsstämman våren 2024


Tebede AB och Spolargruppen Sverige AB blir Wall to Wall Group AB

Sedan Tebede AB (”Tebede” eller ”Bolaget”) förvärvade Spolargruppen Sverige AB (”Spolargruppen) den 28 april 2022 har detta varit ett helägt dotterbolag till Tebede och utgjort den huvudsakliga verksamheten. Spolargruppen bedriver entreprenad-, tjänste-, service- och projektverksamhet inom rörinfordring, högtrycksspolning, kanaltätning och geovärme med fokus på fastighetsägare och deras byggnader. Genom hittills nio förvärv sedan maj 2022 har en tydligt marknadsledande position etablerats på den nordiska marknaden. För att utveckla och stärka denna position som en partner för grön omställning, och samordna central verksamhet och koncernledning, etableras ett övergripande företagsnamn och varumärke. Mot denna bakgrund föreslås gruppen att byta namn till Wall to Wall Group AB, ett namn som tydligt positionerar gruppens inriktning på fastighetsägare och tjänster relaterat till löpande och planerat underhåll inne i deras byggnader. Den föreslagna namnändringen förutsätter ändring av Tebedes bolagsordning, vilket bolagsstämman ska ta ställning till i samband med extra bolagsstämma den 22 december 2023.

Förändringar i ledning och styrelse

Anders Lönnqvist har varit Bolagets verkställande direktör sedan Bolaget bildades 2021. Joachim Welin har varit verkställande direktör inom Spolargruppen sedan 2019. När bolagen nu samordnas är det naturligt att Joachim Welin blir verkställande direktör och koncernchef med effekt per 1 januari 2024. Då Bolagets CFO, Caesar Gezelius, meddelat att han övergår till egen verksamhet kommer Linus Marmstedt att utses till tillförordnad CFO per 30 november 2023 samtidigt som rekrytering av permanent CFO inleds. Philip Maazon, ekonomi- och administrativ direktör i Spolargruppen, får utökat ansvar för stabsfunktioner och kommer fortsätta i denna befattning när samordningen av Tebede AB och Spolargruppen slutförs. Joachim Welin, Philip Maazon och Linus Marmstedt kommer att utgöra stommen i Wall to Wall Groups koncernledning. Därutöver kommer Karl-Johan Tjärnvall, Spolargruppen Sveriges ABs ursprungliga grundare, att främst fokusera på arbetet med förvärv och affärsutveckling och därmed fortsatt utgöra en central del av Wall to Wall Group.

”Efter snart tre extremt spännande år från Bolagets bildande till där vi står idag, med den spännande och expansiva verksamheten inom rörinfordring och spolning som tillkom genom samgåendet med Spolargruppen, nio tilläggsförvärv samt tre noteringsprocesser, känns det nu som tillfället är rätt att lämna över rollen som verkställande direktör. Joachim Welin har erfarenheten och kunskapen om verksamheten som nuvarande verkställande direktör för Spolargruppen, och jag känner mig trygg i att Bolaget därmed får rätt ledning för resan framåt. Jag kommer fortsätta att vara aktiv utifrån min roll i styrelsen och vid behov även på annat sätt.” Anders Lönnqvist, avgående verkställande direktör

”Med stor stolthet och ödmjukhet över det vi redan åstadkommit på förhållandevis kort tid, väljer jag att tacka ja till att leda Wall to Wall Group under nästa fas av gruppens utveckling. Att få vara en del i att hjälpa fastighetsägare med den gröna omställningen av deras fastighetsbestånd känns bra och viktigt.” Joachim Welin, tillträdande verkställande direktör

Anders Böös och Anders Lönnqvist är Bolagets två största aktieägare och har sedan Bolaget bildades tagit aktiv del i Bolagets utveckling. Båda har en långsiktig inriktning och avser även fortsatt att aktivt stödja Bolagets ledning och verksamhet. Mot denna bakgrund och som en naturlig del av denna nya fas i Bolagets utveckling har valberedningen för avsikt att föreslå Anders Böös som styrelsens ordförande på den kommande årsstämman våren 2024. Ingrid Bonde som varit ordförande sedan Bolaget bildades kvarstår i styrelsen och övertar, om Anders Böös väljs som styrelsens ordförande, Anders Böös position som ordförande i styrelsens revisionsutskott.

Återköpsmandat och kommande incitamentsprogram

Som ett resultat av koncernens tillväxt och utveckling har nya ledande befattningshavare och nyckelpersoner tillkommit. Även om flera av dessa är entreprenörer som i samband med att de överlåtit sina verksamheter blivit aktieägare i Bolaget, har styrelsen identifierat ett behov av ett utökat långsiktigt incitamentsprogram för att säkerställa ett fortsatt högt engagemang i Bolagets långsiktiga utveckling. Styrelsen avser att återkomma med ett sådant förslag till incitamentsprogram senast till årsstämman 2024.

Som del i hanteringen av ett sådant och för generellt ökad flexibilitet i samband med förvärvssituationer och reglering av kapitalstrukturen, föreslås extra bolagsstämman bemyndiga styrelsen att återköpa aktier, något som återigen har blivit möjligt sedan Bolagets aktie noterades på Nasdaq Stockholm den 23 oktober i år.

Tidsplan rörande den extra Bolagsstämman

Kallelse till extra Bolagsstämma22 november
Avstämningsdag14 december
Sista dag för anmälan till extra Bolagsstämma15 december
Sista dag för rösträttsregistrering av aktier18 december
Extra Bolagsstämma22 december

Se även separat kallelse vilken har offentliggjorts den 22 november.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Lönnqvist, CEO Tebede AB (publ)
+46 70 566 62 18
anders.lonnqvist@tebede.se

Datum 2023-11-22, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!