Kommuniké från Wall To Wall Group AB:s årsstämma den 15 april 2024

MARKN.

Vid Wall To Wall Group AB:s (”Bolaget”) årsstämma den 15 april 2024 fattades bland annat följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkning

Stämman fastställde resultat- och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen i årsredovisningen för räkenskapsåret 2023.

Utdelning

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag om utdelning om 1,00 krona per aktie med avstämningsdagen den 17 april 2024 och utsändning av utdelningen genom Euroclear Sweden AB:s försorg den 22 april 2024.

Styrelse

Stämman beviljade ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören för räkenskapsåret 2023.

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag om omval av Ingrid Bonde, Anders Böös, Anders Lönnqvist och Lars Wedenborn samt nyval av Marie Sidén till styrelseledamöter och om nyval av Anders Böös till styrelseordförande.

Ersättningsrapport

Stämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

Styrelsearvode

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag att arvode och annan ersättning för styrelseuppdrag till styrelseledamöter som är stämmovalda och inte anställda av Bolaget ska uppgå till 500 000 kronor till ordförande och 250 000 kronor till var och en av övriga ledamöter i styrelsen.

Revisor

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag att välja om revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB till revisor, med den auktoriserade revisorn Nicklas Kullberg som huvudansvarig revisor.

Bemyndigande att emittera aktier m.m.

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag om att, intill nästkommande årsstämma, bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier av serie A och/eller emission av konvertibler som kan konverteras till aktier av serie A och/eller emission av teckningsoptioner som berättigar till teckning av aktier av serie A. Sådant beslut kan föreskriva att betalning ska ske kontant, genom apport, genom kvittning och/eller på andra villkor.

Om styrelsen beslutar om emission av aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att möjliggöra betalning genom egna finansiella instrument i samband med eventuella förvärv som Bolaget kan komma att göra samt att möjliggöra kapitalanskaffning i samband med och i syfte att finansiera sådana förvärv. Antalet aktier som kan komma att emitteras, antalet aktier som konvertibler kan konverteras till och antalet aktier som kan tecknas genom utnyttjande av teckningsoptioner får inte överstiga tio (10) procent av Bolagets aktiekapital vid tidpunkten för det första utnyttjandet av bemyndigandet.

Bemyndigande att förvärva och överlåta egna aktier

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag om att, vid ett eller flera tillfällen intill nästa årsstämma, besluta om förvärv av egna aktier. Förvärv får ske av högst så många aktier att Bolagets innehav av egna aktier efter förvärvet uppgår till högst en tiondel (1/10) av samtliga aktier i Bolaget.

Aktierna får förvärvas dels genom erbjudande som riktar sig till samtliga aktieägare, dels genom handel på Nasdaq Stockholm. Vid handel på Nasdaq Stockholm ska priset motsvara vid förvärvstillfället gällande börskurs med avvikelser som inte överstiger det vid var tid registrerade kursintervallet. Huvudsyftet med eventuella förvärv är att Bolaget ska uppnå flexibilitet beträffande det egna kapitalet och därmed kunna optimera Bolagets kapitalstruktur. Eventuella förvärv kan även möjliggöra att egna aktier används som likvid vid eller finansiering av företagsförvärv samt för att kunna uppfylla åtaganden enligt framtida incitamentsprogram.

Vidare bemyndigandes styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen intill nästa årsstämma, äga rätt att besluta om överlåtelse av de egna aktier Bolaget innehar vid tidpunkten för styrelsens överlåtelsebeslut. Överlåtelsen får ske genom handel på Nasdaq Stockholm till ett pris inom det vid var tid registrerade kursintervallet. Överlåtelse av aktier förvärvade enligt ovan får även ske utanför Nasdaq Stockholm, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan bestämmelser om apport eller kvittningsrätt. Överlåtelse av egna aktier ska således kunna användas som betalningsmedel i samband med företagsförvärv. Sådan överlåtelse får ske till ett pris i pengar eller värde på erhållen egendom som, vid företagsförvärv motsvarar ett bedömt marknadsvärde.

Besluten kan läsas i sin helhet på Bolagets webbplats, www.walltowallgroup.se.

Datum 2024-04-15, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!